CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesznek játékszer a jog és játszótárs az Alkotmánybíróság

2012. december 28. 14:31 - csú

ELÉG VOLT-121.pngKét hír : 1.) Az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés túllépett a jogalkotási felhatalmazásán, amikor az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé olyanokat is beiktatott, amelyek hosszabb távra szóló, általános szabályokat tartalmaznak, ezért a kifogásolt rendelkezéseket – köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat - e formai hiányosságok miatt megsemmisítette. (Részletek ITT)

2.) A Fidesz cinikus pénteki válasza: 

A Fidesz képviselőcsoportja nyitott az Ab döntésére, tudomásul veszi és végrehajtja azt - jelentette be néhány órával az alkotmánybírák határozatának kihirdetése után Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint készek arra, hogy februárban kijavítsák a formai hibákat. Magyarán ez annyit jelent, hogy  a Fidesz beleírja az alaptörvénybe mindazt, amit az Alkotmánybíróság (Ab) az átmeneti rendelkezések közül pénteken megsemmisített. (Részletek ITT)

Bár egyes szakértők szerint megnyílt a lehetőség a sokat bírált választási előzetes regisztráció eltörlésére, mások ezt ugyanolyan megalapozottsággal vitatják. Egyetértés csak egy dologban látszik körvonalazódni, hogy a kormányon  lévő Fidesz nem csak hatalmi gépezetük szolgálólányának, hanem saját játékszerének tekinti a jogot, a végső elfideszesítés előtt álló   Alkotmánybíróságot pedig a játszótársaként kezeli. További hírek, értékelések az Alkotmánybíróság mai döntéséről: ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr854984974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása