CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Olvasta, hallotta?

2013. január 15. 03:43 - csú

      Kérdőjeles-2_3.jpgSzócska Miklós egészségügyi államtitkár a héten fogadja az ágazati szakmai szervezeteket, hogy a kötelező nyugdíjazás feltételeiről tárgyaljanak. Szócska Miklós az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta:az egészségügy működőképessége semmilyen veszélyben nem forog. A Magyar Orvosok Szövetsége, az Orvosegyetemek Szakszervezete, a Mentődolgozók Szakszervezete, a Független Egészségügyi Szakszervezet viszont arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kezelhetetlen lesz a helyzet az egészségügyben.

      A Népszava információ: az államosítás után több fővárosi iskolában is megfosztották a tanárokat az addigi cafetéria-juttatástól. Ráadásul lapinformációk szerint a tanárok a jövőben már nem a hónap elején, hanem csak 10.-én számíthatnak a fizetésükre.

      Nemzeti Diákkonzultációt indított a HR-portál szerint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK): a kérdőív kérdései többek között az önfinanszírozó felsőoktatásra, a röghöz kötésre, az egyetemi autonómiára, a fiatal tehetségek támogatására vonatkoznak. A Facebookon megtalálható kérdőívet bárki kitöltheti és beküldheti.

      A Privátbankár értesülése szerint több cég is visszautasította a magyar kormánystratégiai partnerségi ajánlatát. A kabinet eddig 10 szerződést kötött, 30 még hátra van.

      „A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia”- mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. Vecsei szerint a budapesti utcákon élő hajléktalanokhoz hasonló jogállással több százezren élnek ma Magyarországon.

      A bankok többsége ügyfeleivel fizetteti meg a tranzakciós adót, miután veszteségeik miatt a pénzintézetek nem tudják vállalni az újabb terhet – mondta a Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta, a bankszektor három éve veszteségesen működik, és az ezen idő alatt képződött hiány nem teszi lehetővé, hogy a bankok további terhet vállaljanak magukra.

      A Népszabadság múlt heti értesülése: 1,64 milliárdos szerződét kötött a Szerencsejáték Zrt., a Hung-Ister Filmprodukció Zrt-vel  A cég a többek között a Hír Tv-t, a Magyar Nemzetet és a Mahír Zrt-t felölelő Nemzet-csoporthoz kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik.

      A HVG értesülése szerint 153 emberrel többet tartanak el a parlamentben, mint korábban. A szeptemberben életbe lépett törvény szerint a képviselők már nem csak egy személyi asszisztenst fogadhatnak fel. Ez a szám bármekkora is lehet, ehhez elegendő pénzt is biztosítottak maguknak a képviselők.

      Az Index információja: katasztrofális szakadékba zuhant a magyar ipar tavaly novemberben. A KSH által közölt előzetes adatok szerint 6.9 százalékkal esett vissza a 2011 novemberivel összevetve. Ilyen szintű visszaesést 2009 novembere óta nem regisztráltak, akkor viszont már kifelé tartott az ipar a válságból, most viszont egyre mélyülőnek látszik a krízis.

      A MÁV-ra bízná a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a a főpolgármester. Tarlós István egyeztetést kezdeményezett erről az illetékes Miniszternél – írja a Magyar Nemzet. A városvezető szerint ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetése, úgy a Budapest és Szentendre, Ráckeve, Gödöllő és Csömör között közlekedő HÉV vonalak működtetése szintén állami feladat. A Népszava információi szerint ugyanakkor a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte Tarlós István főpolgármester ötlete. A január 10-i minisztériumi egyeztetésen el is utasították a főpolgármester tervét, a HÉV működtetése változatlanul fővárosi feladat marad – értesült a Népszabadság. Az agglomerációba járó buszokat viszont átveszi a Volán és a kormányt nem érdekli mennyit veszít emiatt Budapest. Ráadásul a főváros várhatóan elesik a településekkel kötött szolgáltatási szerződésekből származó 500 milliós bevételtől is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr65018805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása