CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli SZTK: tetemre hívás hétfő délben, a Szent Imre téren!

2013. február 01. 11:33 - csú

SZTK-OK-kérdős.pngVége a Fidesz-sunnyogásnak, mellébeszélésének! Hétfő délben Dobák István szocialista frakcióvezető-helyettes előterjesztése alapján rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz  az SZTK sorsáról. Az MSZP azt javasolja: a csepeli SZTK maradjon a csepelieké!

Esze ágában sincs a csepeli fideszes városvezetésnek, hogy megkérdezze a csepelieket: ugyan legyenek szívesek megmondani, szerintük mi legyen az Áruház téri (ma Görgey téri) orvosi rendelővel, amit a legidősebb csepeliek csak OTI-nak, a legtöbben pedig SZTK-nak neveznek és ismernek. (A csepeliek már csak ilyenek: orvoshoz, gyógyulni az SZTK-ba és nem „a Tóth Ilonába” járnak.)

Most mégis kénytelenek lesznek színt vallani a fideszes városatyák és városanyák is, mert Dobák Istvánnak, az MSZP csepeli önkormányzati frakcióvezető-helyettesének előterjesztését napirendre tűzve rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze hétfő délre (február 4-én 12 órára) a Szent Imre téri polgármesteri hivatalba Németh Szilárd polgármester. A Csepel újság információi szerint a négy szocialista képviselő kezdeményezését aláírásával támogatta a Demokratikus Koalíciós és az LMP képviselője is. Németh Szilárdnak ezek után – ha nem akart törvényt sérteni, akkor nem volt más választása – össze kellett hívni a rendkívüli képviselő-testületi ülést, ahol neki és fideszes párttársainak színt kell vallani: a csepelieké maradjon az SZTK, vagy a sok milliárdért felújított és működtetett intézményt átjátsszák a fideszes állami gépezetnek.

A testületi munkáról kapott korábbi hírek alapján joggal feltételezhetjük,hogy a kerületi Fidesz SZTK-ügyben is felsőbb Fidesz-szervek, fideszes vezérek és nem a csepeliek véleménye alapján dönt. A cáfolatot, a csepeliek érdekében született döntést szívesen közölnénk.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95056512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menyusp 2013.02.01. 12:57:21

MINDENKIHEZ!

Kedves csepeli civilek, polgárok!

Németh Szilárd polgármester és a képviselő testület fideszes többsége csendben, suttyomban az állam kezére kívánja játszani Csepel polgárainak életét!
Amennyiben február 15.-ig az önkormányzat nem közli az egészségügyért felelős miniszterrel, hogy maga kívánja a jövőben is ellátni a lakossága szakellátását és szervezi továbbra is az alapellátást, akkor a csepeliek TULAJDONÁT az önkormányzat minden előny és kötelezettség nélkül átadja az ÁLLAMNAK!
Hiába volt a választási ígéret a kórház visszaszerzéséért! Most arra készülnek, hogy a csepeli polgárok tájékoztatása nélkül, csendben, hazug módon az állam kezére játsszanak minket!
CSEPELIEK!
A polgármester nem csupán hazudott a megválasztásáért, de a február 4.-én, 12 órakor kezdődő rendkívüli képviselő testületi ülésen, a csepeli lakosság tömeges kiírtására akar felhatalmazást adni, csak hogy pártelnökének eleget tegyen!!!

Polgármester úr!
A csepeli polgárok élete Orbán Viktornak sem eladó! Ha nem hajlandó megvédeni az állammal szemben a csepeliek érdekét, akkor tűnjön el a mi képviseletünkből: mondjon le mind polgármesteri, mind országgyűlési képviselői mandátumáról!
Ön nem arra kért és kapott képviseleti meghatalmazást, hogy a csepeli emberek életét veszélyeztesse, hanem arra, hogy megvédjen minket!
Nem stadionokat akarunk, hanem megbízható, színvonalas egészségügyet a csepeli gyermekeknek és az időskorúaknak is!
Ne látszatokra, autókázásra és idegen fidesz-civilek támogatására költse a közpénzt, hanem a csepeli emberek egészségének javítására!
Egy államosított egészségügyi alap és szakellátás törvényszerűen olyan következményekkel jár majd, mint amikor a főváros tönkretette, majd megszüntette a sziget egyetlen kórházát!

Kedves csepeli polgárok, barátaim!

Ne legyetek még egyszer Pató-Pálok, mint amikor a főváros szoci vezetése a csepeliek tiltakozása híján tönkretették, feláldozták a kórházunkat!
2010. óta bizonyíthatóan romlott a csepeli szakrendelő ellátási színvonala, mert a polgármester nem fordított pénzt és figyelmet az orvosok, a személyzet megbecsülésére!
A szakrendelő vezetője fidesz párt-apparátcsikként nem törődik a csepeliek ellátásának minőségi szervezésével – a posztjára alkalmatlanná vált, távoznia kell!

Csepeliek!
2010 február 4.-én, 11 óra 30-ra szervezzünk, szervezzetek embereket a tiltakozásra! Jöjjön mindenki a Polgármesteri Hivatal elé !
Legyünk csepeli Polgári Hálózat, hogy a diákok Hallgatói Hálózatához hasonlóan mi is meg tudjuk védeni az életünket, az egészségünket a politikusok vandalizmusától!

Gyertek el, és szervezzétek meg barátaitokat, ismerőseiteket is! Ha nem lesz tiltakozó tömeg, a fideszes többség élből elutasítja a szocialisták előterjesztését, mint ahogy eddig minden esetben mérlegelés és gondolkodás nélkül megtette!

Kedves fiatalok, Internet használók!
Szervezzetek flash mobot a hivatalba; osszátok meg minél több emberrel a hírt!
Tiltakoznunk kell, ha élni akarunk!
Csepel gyermekei és nyugdíjasai ugyanolyan orvosi ellátást érdemelnek, mint a Kútvölgyi előnyeit élvező Németh Szilárd és Borbély Lénárd!
Segítsetek, segítsünk magunkon, mert ez a törvény szerinti utolsó pillanat!
Ellenzéki pártok!
Tegyétek félre pártos hajlamaitokat, és csepeliként, polgárként, civilként segítsetek a szervezésben!
Üdv menyus

--
Menyhért Péter

mesztic315 2013.02.01. 19:52:17

Úgy látom, hogy a csepeli SZTK ügye megakadt a falkaforradalmárok torkán. Ami sok, az sok, ezt már olyanok sem nyelik le, akik a legtöbbször partnerei a falakforradalmároknak és helyi vezérüknek. Nem akartam hinni a szememnek, amikor azt olvastam, hogy a Jobbik is neki megy a csepeli Fidesznek az SZTK miatt. Ezt írták:

"Nyílt levél a csepeli Fidesz-frakciónak!
Budapest egyik meghatározó kerületének, Csepelnek a teljes lakosságát (közel 77 ezer ember), és a Csepel-szigeten élőket – mely további 80 ezer embert jelent – mélyen érintő kérdésben szeretnénk felhívni a figyelmüket az alábbi ügyre.
2013. májusától az államosítandó szakrendelők a kórházak közvetlen fennhatósága alá kerülnek. /2011. évi CLIV. törvény/ Ez derül ki abból a törvényjavaslatból, amely a parlament tavaszi ülésszakán kerül a döntéshozók elé. A feladattal együtt az államé lesz a szakrendelőhöz tartozó ingó és ingatlan vagyon is. Az államosítandó szakrendelőket szervezetileg is a kórházakba integrálnák, és azok telephelyeiként működhetnek tovább. Kivételt képez, ha a település igényt tart a szakrendelőre. Abban az esetben, ha valamely település február közepéig nem jelzi, hogy megtartja a saját intézményét, akkor azt államosítják.

Kérjük a frakciót, hogy tájékoztassa a lakosságot arról, mi a helyi Fidesz-frakció álláspontja a szakrendelők államosításáról szóló törvényjavaslatról.

Az idő rövidsége és az ügy kiemelt fontossága miatt, kérjük mielőbbi tájékoztatásukat!"

Na, ebből mi lesz?

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.02.03. 05:41:45

Na, pont a menyuska ne szólalt volna meg.. a "főcivil".. Hazug, rágalmazó, ártalmas ember szerintem.. Miatta lesz az, hogy sokan nem fognak elmenni.. Én sem.. Pedig a cél nemes, de ha ő van az élén, akkor megette a fene. Álcivil, félfideszes, sértődött ember.
süti beállítások módosítása