CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől ez a gyűlölet?

2013. február 05. 07:05 - csú

Gondolkodó-v_4.jpgItt tartunk. Mi meg csak nézünk, mint a moziban. Elképedve, mert nem értjük az egészet. Mitől ez a gyűlölet? Miért kell a másikat emberi méltóságában megsérteni?  Miért a kérdésekre adott csúsztatások, hazugságok, nyócévezések, támadások – korrekt válaszok helyett?  Valóban szükséges a hatalomnak mindent és mindenkit maga alá gyűrni? Tessék mondani, hova vezet ez az út? -  teszi fel a sokakat érdeklő kérdést VOX, reagálva az elmúlt napok torokszorító csepeli történéseire. válaszai, gondolatai most is figyelemre méltók:

„Az MSZP mindig azzal vádol, amit kormányzásban tesz….Nem csitul Ron Werber gyűlöletkampánya….werberi gyűlöletparancsra…a közpénz-hegyet az MSZP-s politikusok hazalapátolták”. /csepel.hu, 2013.I.30., 14:10/

„Lukra futottak: ők vitték haza a tízmilliókat…írta…Ábel Attila fideszes alpolgármester, azokra a vádakra, melyeket Szenteczky János…megfogalmazott”. …”éppen Szenteczky János feszegeti”.  „elvileg ugyan nem jutalmat, hanem prémiumot kapott, ami…munkaszerződésben is meghatározott juttatás”…”hol van itt szó munkáról…haveroknak, pártbarátoknak szervezték ki a munkákat”. „MSZP-hez igen közel álló újság készített…közvélemény-kutatásokat”. /csepel.hu, 2013.I.30., 17:08/

„Valóban Szenteczky János kapta a legtöbb jutalmat és prémiumot Csepelen...2010 októbere óta… egyetlen politikai tisztséget betöltő önkormányzati vezető sem kapott jutalmat…csak…munkaszerződésben meghatározott jövedelem-kifizetések történtek – úgy, ahogy azt a  magyar törvények meghatározzák”. /csepel.hu, 2013.II.1., 11:50/

Címek, mondatok, félmondatok, szavak, minősítések, bizonyítás nélküli vádak, tagadások, beismerések, ellentmondások – az önkormányzat honlapján, január 30.- február 1. között, ugyanarról a témáról, alig 48 óra alatt. Lehet, hogy Németh Szilárd kiadta a végső parancsot: össztűz Szenteczkyre? Cél: az ellenség megsemmisítése. Minden áron. Mert a több mint három éve folytatott karaktergyilkossági kísérlet, több tucatnyi feljelentés ellenére, még mindig él.  Sőt! Pereket nyer. Nemcsak véleménye van, kérdezni is mer. Vége. Nincs tovább. El kell intézni. Átkelés a Rubiconon. Most azonban az általa vezetett csepeli MSZP-vel is le kell számolni. Betonba döngölni őket! Mert megerősödtek. Nyerésre állnak – a közvélemény-kutatók szerint. Nincs más, mint a kétfrontos harc. Le Szenteczkyvel és az MSZP-vel. Ezt fröcsögje a csepel.info is! Szemétre a gyűlölet keltőkkel! Támadás! Ez a harc lesz a végső!

Itt tartunk. Mi meg csak nézünk, mint a moziban. Elképedve, mert nem értjük az egészet. Mitől ez a gyűlölet? Miért kell a másikat emberi méltóságában megsérteni?  Miért a kérdésekre adott csúsztatások, hazugságok, nyócévezések, támadások – korrekt válaszok helyett?  Valóban szükséges a hatalomnak mindent és mindenkit maga alá gyűrni? Tessék mondani, hova vezet ez az út?

Magam sokszor reagáltam a fentiekben idézett mondatok lényegére. Most is megtehetném. Nem teszem. Talán megteszi más. Talán nem is kell válaszolni rájuk, mert az emberek többségének már elege van az egészből. Élni akarnak, a megélhetés, a jövő érdekli őket. Igazuk van. A jövőt kell megnyerni, nem ezt az emberhez méltatlan gyűlöletkampányt, amit ezekkel az írásokkal a csepeli Fidesz vezetők elindítottak. A felelősség az övék.

Tanulságul meg, idézem, Dale Carnegie-t, a XIX-XX. században élt amerikai írót, előadót: „Ha gyűlöljük ellenségeinket, hatalmat adunk nekik – hatalmat álmunk, étvágyunk és boldogságunk felett. Táncra perdülnének örömükben, ha tudnák, mennyire nyomasztanak minket. Gyűlöletünk csöppet sem árt nekik, de saját nappalainkat és éjjeleinket pokollá teszi”.

VOX

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375063225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása