CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nemzeti együttműködés csepeli Fidesz módra

2013. február 08. 06:59 - csú

ELÉG VOLT-121.pngA Fidesz-KDNP nemzeti együttműködési rendszere faldísz, elhagyható, leváltható, és ezért le is fogjuk váltani.

Miért kérdezzünk azoktól, akik első döntéseik egyike a képviselői interpelláció megszüntetése volt, hogy ne kérdezhessünk...Miért kérdezzünk azoktól, akiknél még a vak is látja, hogyan manipulálnak a rendkívüli testületi ülésekkel.......Miért kérdezzünk azoktól, akik gúnyt űznek az önkormányzati munkából, a csepeli emberekből, az önkormányzat dolgozóiból, munkatársaiból. Polgármesterük, Németh Szilárd arra sem vette a fáradságot, hogy saját képviselőtársait megkérdezze megfelel-e az általa kijelölt rendkívüli testületi ülés időpontja...

Dobák István, az MSZP önkormányzati frakciójának vezetőhelyettese sorolja így a kérdéseket írásában: 

„Miután a csepeli MSZP részéről hónapokon keresztül semmilyen hivatalos érdeklődés, kérdés vagy javaslat nem volt a rendelőintézet további sorsa felől”- írja a XXI. kerületi Fidesz február 1.-én kiadott közleményében.

Miért nem kérdeztünk Önöktől, a jelenlegi fideszes városvezetőktől? Ugyan, mondják már – ha úgy tetszik, akkor most is kérdezünk ‑ kinek van itt tájékoztatási kötelezettsége? Az Önök birtokában van minden információ!  A  polgármesteri  hivatal bejáratánál, és még egy a testületi ülések  tanácstermének falán, persze ”falból” jól mutat a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. Szép színes!  Valaki olvasta már? Nevetséges! Kötelezően a Fidesz rakatta ki egy kormányhatározat alapján, mint követendő előírást, szabályt, amit ők naponta, óráról órára megszegnek, félrelöknek, felrúgnak.

Miért kérdezzünk azoktól, akik a testületi ülésen számtalan kérdésünkre nevetséges, semmitmondó választ adtak, de sokszor még azt sem, pedig Csepel polgármestere Németh Szilárd ígérte írásos formában. Az is előfordult, hogy olyan válaszokat kaptunk, hogy az első kérdésre igen, a másodikra nem, a harmadik kérdésre a válasz: talán.

Miért kérdezzünk azoktól, akik a nemzeti együttműködés és demokratizmus példamutató bajnokaként az egy fős JOBBIK képviselőjének és az egy fős LMP-s képviselőjének bizottsági elnöki posztot adtak, persze a legnagyobb ellenzéki pártnak, az MSZP-nek semmit, hogy ne ellenőrizzenek, főleg ne kérdezhessenek.

Miért kérdezzünk azoktól, akiket politikai vezeklés indokolásával, az összes önkormányzati bizottságból kizártak, persze kizárólag bennünket MSZP-s képviselőket, hogy ne kérdezhessünk.

Miért kérdezzünk azoktól, akik első döntéseik egyike a képviselői interpelláció megszüntetése volt, hogy ne kérdezhessünk.

Miért kérdezzünk azoktól, akiknél még a vak is látja, hogyan manipulálnak a rendkívüli testületi ülésekkel.  Két és fél év alatt 26 rendkívüli ülést tartottak, ahol az utolsó percekben adják ki az előterjesztéseket úgy, hogy az anyagok 90 %-a semmiképpen nem igényelte a rendkívüli ülést és a sürgősséget sem, de azt tökéletesen elérik, hogy az ellenzékiek ne tudjanak idő hiányában felkészülni, érdemi döntéseket hozni, képviselői feladatuknak megfelelően kérdezni. Megjegyzem, a Fidesz által sokat bírált 2006-2010. év között 9 rendkívüli ülés volt. Az akkori polgármester a szervezési irodán keresztül tájékozódott, hogy a képviselőknek megfelel-e az időpont. Ez ma elképzelhetetlen.

Miért kérdezzünk azoktól, akiknek a tavaly novemberi testületi ülésen, ahol az Önkormányzat 2013. év első féléves tervét tárgyaltuk a feladatok alapján előre megmondtuk, hogy kevés lesz a tervezett három ülés.      

Miért kérdezzünk azoktól, akik most januárban újabb két rendkívüli testületi ülésen sem terjesztették elő a szakrendelőről szóló előterjesztést.

Miért kérdezzünk azoktól, akik tudják, mert Ők fogadták el az első féléves tervet, mely szerint az első hivatalos testületi ülés február 28.-án van, és a szakrendelő kérdésében dönteni február 15.-ig kell. Türelmesen vártunk, de ez volt az utolsó nem jogvesztő időpont az ellenzéki MSZP számára. Itt van a Fidesz közleményében hiányolt javaslat, ezért készítettük el január 31.-én és adtuk le ezt az előterjesztést.

Miért kérdezzünk azoktól, akik gúnyt űznek az önkormányzati munkából, a csepeli emberekből, az önkormányzat dolgozóiból, munkatársaiból. Polgármesterük, Németh Szilárd arra sem vette a fáradságot, hogy saját képviselőtársait megkérdezze megfelel-e az általa kijelölt rendkívüli testületi ülés időpontjának február 4.-e 12 óra.

Kötelessége lenne az időpont és a részvétel egyeztetése, minden képviselővel, de hát nem ért rá, mert három helyen dolgozik.

Az ülésen még a Fidesz-KDNP-s testületi tagjai, sem tudtak megjelenni. Véletlenül egyetlen egy sem. Vagy már eleve így tervezték ezt a hiányzási cirkuszt? Pedig a szakrendelő önkormányzati megtartása, működtetése jelenleg a csepeli emberek számára a legfontosabb kérdés.

Mégis kérdezem a tisztelt olvasót lát-e a leírtak alapján bármilyen „nemzeti együttműködési hajlandóságot” az átmenetileg hatalmat gyakorlóktól. A „kétharmad” által elképzelt nemzeti együttműködés rendszere csak a falakon kifüggesztve létezik.

Egy dolgot azonban Nekik sem szabad elfelejteni!

Csupán egyetlen rendszer van, amit nem hagyhatunk el, és nem válthatunk le, ez a naprendszer. A Fidesz-KDNP nemzeti együttműködési rendszere faldísz, elhagyható, leváltható, és ezért le is fogjuk váltani.

 Forrás: Dobák István csepelimszp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr945068116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása