CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az elszabadult hajóágyú

2013. február 10. 05:55 - csú

Ábel sapkában Te Szedd_1.PNGÁbel a (hazugság) rengetegben címmel Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője saját weblapján tényekkel, érvekkel reagált a fideszes alpolgármester kijelentéseire:

"Az egész úgy kezdődött, hogy 2013. január 29-én,  kérdésekkel (tehát nem „hazug váddal”!) fordultam Csepel polgármesteréhez és jegyzőjéhez. Arra voltam kíváncsi, hogy igazak-e a sajtóban megjelent híresztelések, amelyek a kormányfő szándéka és a mai fideszes kormánypropaganda ellenére prémiumok, illetve jutalmak kifizetéséről szóltak?! Néhány óra elteltével Ábel alpolgármester elszabadult hajóágyúként ontotta a tüzét mindenre, aminek a vezetékneve Szenteczky, az utóneve pedig János volt.

„Lukra futottak: ők vitték haza a tízmilliókat”, „Adják jótékony célra a jutalmakat!”, „Akiknél a pénz, azok ma idegesek” – ilyen és ehhez hasonló kijelentésekre ragadtatta magát Csepel egyik alpolgármestere önmagát is meghazudtoló követhetetlenséggel! A különböző honlapokon ugrálva és közben álnevet váltogatva volt, hogy néhány órán belül újabb változattal állt elő a közpénzből fizetett blogger! De vajon mitől lettek ennyire idegesek a fiúk? Csak nem azért, mert ma náluk van a pénz?

Igazán nem szeretnék ezen az oldalon reklámot állítani a tisztségviselőnek, de ahhoz, hogy érzékeltetni tudjam a gátlástalanságát, ahogy a csepeli közvéleményt próbálja megvezetni, kénytelen vagyok néhány sorát ide citálni! „Szenteczky János jelenlegi MSZP-pártelnök, frakcióvezető és polgármester-jelölt, a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója csak 2009-2010 októbere között 11,5 millió forintot vett fel úgy prémiumként és prémiumelőlegként, hogy azt sem a cég felügyelőbizottsága, sem pedig a munkáltatói jogokat gyakorló önkormányzati képviselő-testület nem engedélyezte, nem hagyta jóvá – holott ezt törvény írja elő.”

Azt állítom, hogy Ábel Attila hazudik! Egy mondatban ötször is! Íme:

  • nem vagyok az MSZP polgármester-jelöltje. E pillanatban az MSZP az országgyűlési választásokra készül, előbb azt szeretnénk megnyerni és majd utána foglalkozunk a polgármester-jelölt állítással.
  • nem vagyok a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója. Ezt már igazán megszokhatta volna az alpolgármester.
  • nem dolgoztam a CSEVAK-nál 2010 októberéig – a munkaviszonyom 2010. július 31-én szűnt meg.
  • a vagyonkezelő felügyelőbizottságának jóváhagyását nem írja elő törvény.
  • a prémiumok kifizetésére –ahogyan a korábbi években is– minden esetben a vagyonkezelő éves beszámolójának a képviselő-testület határozata általi elfogadása után került sor.

A legálnokabb azonban mégsem a fenti hazugságáradat, hanem az a pusztító demagógia, ahogy a valós értékeket tálalja az alpolgármester a közvélemény elé. „Szenteczky 11,5 milliót markolt fel a jövedelmén felül!” – hangzott el.

Ha azonban megnézzük a két év munkbérjegyzékeit (20092010), akkor azt láthatjuk, hogy a személyi jövedelem adó és az egyéb járulékok levonása után a két év alatt a bérem és a prémiumom együttesen volt 11,8 millió forint! Vagyis pont a fele annak, mint amit Ábel Attila állított! És még mielőtt valaki a fideszből azt állítaná, hogy ezt az összeget biztos valamilyen „bérmutyi” keretében vettem fel, csak a tényszerűség kedvéért szeretném rögzíteni a következőket.

A vagyonkezelő vezetőjének bruttó 480 ezer forint bért, és 100% prémiumot határozott meg a képviselő-testület még 2006 tavaszán. Ez az összeg egyébként 2010 júliusáig, vagyis több mint négy évig nem változott. Ezzel szemben a fideszes városvezetők már egyszer megemelték a jelenlegi vezérigazgató bérét bruttó 100 ezer forinttal, ami a prémiumot is figyelembe véve épp a dupláját jelenti. 

De arról sem feledkezhetünk meg, hogy 2010-ig a jelenleginél egy igazságosabb, a jól keresőket magasabb százalékkal sújtó jövedelemadó-rendszer volt érvényben. E szerint 2009-ben 36%, 2010-ben pedig az ún. szuperbruttósítás után 32% volt a jövedelemadó! Szemben a jelenlegi 16%-os, egykulcsos rendszerrel, ami azon túl, hogy önmagában igazságtalan, a költségvetésre gyakorolt kedvezőtlen hatásai a szegényeket még szegényebbé, a gazdagokat még gazdagabbá teszi! És ezt Csepel két országgyűlési képviselője ellenvetés nélkül megszavazta!

És akkor még nem beszéltünk a vadonatúj autóflottáról, a korlátlan gépjárműhasználatról, aminek még a járulékait is a csepeliek viselik, valamint nem beszéltünk arról a korábban nem látott álláshalmozásról, aminek következtében olyan jövedelmet hoztak össze a csepeli városvezetők, amiben élve minden nap jutalom. 

Mindaddig, amíg a jelenlegi tisztségviselők a fentiekhez hasonló nyíltsággal nem számolnak el a jövedelmükkel, demagóg és a közéletet mérgező támadásaikra nem kívánok reagálni!

Végezetül visszatérnék oda, ahonnan indultunk: 2013. január 29-én kérdéseket tettem fel a polgármesternek és a jegyzőnek. A vonatkozó jogszabályok értelmében 15 napjuk áll rendelkezésre a korrekt és kielégítő válaszok megadására. Mivel a nemtelen támadásokon túl választ mindezidáig nem kaptam, a kérdéseimet fenntartom! Az óra ketyeg! Az idő telik!

Forrás: Szenteczky János weblapja

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr285070408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almáspite 2013.02.10. 13:07:22

A fideszesek csak ehez értenek ( nyugdyjas ppénzek és pártpénzek "kezelése" , hazudozás, rágalmazás, botránypolitizálás. Nem kell ezen csodálkozni. Viszont a másik oldal is rászolgált arra, hogy most így bánjanak vele. Összefogni sosem tudott, mindig csak a saját kádereit futtatta -Szenteczky úr is elég fiatalon lett vezérigazgató például - , Orosz, Tóth és Horváth urak nem nagyon engedtek senkit a tűz közelébe, magukon kívül. Miért kell ezen csodálkozni? Ettől függetlenül még mindig korrektebbek voltak, mint a jelenlegi garnitúra.
süti beállítások módosítása