CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TUDJON RÓLA! (7.)

2013. február 26. 03:33 - csú

Kérdőjel-más.PNGTUDJA, HOGY…

> a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján jelenleg 650 ezer ember vetette magát nyilvántartásba, a munkaügyi hivatalok valamelyikében? A Policy Agenda elemzése szerint a kormány csökkentette a munkájukat elvesztők számára adható forrásokat, az álláskeresési támogatás összegét és időtartamát, lassította a közmunkaprogramok indulását. A hivatalos adatok alapján, 2010-hez képest 130-140 ezerrel nőtt azok száma, akik semmilyen segítséget nem kapnak az államtól, még közmunkát sem. Az adatok szerint a 15-24 közötti korosztály több mint 28 %-a nem talál jelenleg magának munkát;

> komoly veszélybe kerültek a devizahitelesek, már nem csak a lakásuk forog kockán? A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint a hitelesek 57 %-ának tartozása jóval nagyobb, mint lakásuk forgalmi értékének 90 %-a. Ezzel, a lakásból való kényszerű kiköltözés vagy kilakoltatást követően, további milliókat kell még fizetniük a fennmaradt hitel kifizetése érdekében /portfolio.hu/. Közben, a Blikk arról tudósított, hogy „leáll az ócsai lakópark építése, csak a most épülő 80 otthon készül el”.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415105561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása