CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ünnepségek, megemlékezések az 1848-as forradalom 165. évfordulóján

2013. március 15. 00:05 - csú

Kokárda-2.jpgAz időjárás mindent felülírhat. Mit tartanak meg, mi marad el? A legfrisseb hírek a március 15-i eseményekről ITT

Nem várt főszereplője lehet a mai március 15-i ünnepségeknek, szabad téri rendezvényeknek: az időjárás, amely még Petőfiék 1848-as havasesős március idusán is túltesz. A DK. és a Jobbik már tegnap este lemondta a mára tervezett programjait. A Belügyminisztérium javaslatára a kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondja.

Ez a döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket. A kormány megkéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le. (
11 órától  díszünnepséget  terveztek a Múzeumkertbe, azt követően nyílt napot a Parlamentbe) A budai Várban koncertek, viselettörténeti bemutató és ingyenesen látogatható múzeumok is várják majd az érdeklődőket március 15-én, a nemzeti ünnepen. 

A szocialisták  14 órától az A38 Hajón emlékeznek, ahol a Szabad Sajtó Díjakat adják át. Az Együtt 2014 holnap 15 órától a Március 15. téren tüntet, ahol Bajnai Gordon volt miniszterelnök is felszólal. Délután öt órára  a külön megemlékező ellenzéki pártok a Kálvin térre sétálnak, ahol idén először saját jelképeikkel, együtt ünnepelnek az Orbán-kormány leváltásában érdekelt demokratikus erők.

"Gyűlölködés helyett ideje már építkeznünk" - olvasható a Milla Facebook-oldalán. A szervezet március 15-én várja mindazokat, akik a korábban kezdődő rendezvényekről jönnek, és azokat, akik "kutyasétáltatásból, játszótérről, családi ebédről, városokból, külvárosokból vagy falvakból" érkeznek. A közösség színpadán ezúttal is ott lesz Csákányi Eszter és Kulka János, és  felszólal Erdős Virág költő valamint Majtényi László korábbi adatvédelmi biztos is.

Az LMP  külön ünnepel. Az ellenzéki párt fél 11-től várja érdeklődőket a Deák Ferenc térre, a "régi Gödörhöz". 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr455135448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása