CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebukott a fideszes polgármester: közmunkásokkal gyűjtet aláírásokat

2013. március 20. 04:24 - csú

Felkiáltójel-0_5.jpegA rezsicsökkentésről folytatott parlamenti vitában Németh Szilárd  XXI. kerületi fideszes polgármester-képviselőnek szegezte a kérdést  Nyakó István szocialista képviselő: Csepel polgármestereként ő is így gyűjti az aláírásokat? Ezzel egy borsodi fideszes polgármester lebukására utalt. Miként kiderült, olyannyira elégedett a Fidesz rezsicsökkentési akciójával  Krasznokvajda kormánypárti polgármestere, hogy négy közmunkással gyűjteti az ezt támogató aláírásokat. Minderről maga a borsodi település fideszes polgármestere beszélt kedden az ÉszakOnline-nak. A polgármester szerint ebben a latyakos időben amúgy sem tudnának dolgozni....Részletek:

Az előzmény: Éles vita mellett folytatta az Országgyűlés a rezsicsökkentésről szóló előterjesztés tárgyalását kedden. Az ellenzék bírálta a kormányt a kiadásai miatt, míg a kormányoldal a többi között a szolgáltatóknál eddig termelődött profitról beszélt. A vita során kétperces hozzászólásában a szocialista Nyakó István arról beszélt, amiről az ÉszakOnline éppen kedden számolt be. A képviselő a következőket mondta:

"Az ország egyik településén, ahol egy fideszes polgármester az úr, ma reggel összehívták a közmunkás asszonyokat, és a kezükbe adták a Fidesz aláírásgyűjtő ívét.

A polgármester állítólag arra utasította az asszonyokat, hogy járják végig a település házait, és mindenkivel írassák alá az Orbán-rezsim legújabb adatgyűjtő papirkáját.

Az már önmagában gusztustalan, hogy a kiszolgáltatottságukban megalázott közmunkások félnek, féltik azt a kis éhbért, amit maguk löknek nekik, s törvényellenesen, pártaktivista munkára fogják őket. Miért nem a CÖF-fel gyűjtetik hazug papírjukra az aláírásokat, miért megint a kisembereket gyalázzák?

Bár az igazi gyalázat azonban mégis az, hogy azokkal gyűjtetik össze a gazdagokat, a rózsadombiakat éves szinten százezrekkel megtámogató intézkedésük hátterét, akiknek ebből megint csak néhány ezres morzsa jut, ha van még náluk mit be, vagy felkapcsolni.

Tudják, hol fogják ezek az emberek, ezek a tömegek megérezni az önök rezsicsökkentését? A kenyér, és az alapvető élelmiszerek árában, merthogy nőni fog! Ezekkel az emberekkel gyűjtetnek aláírásokat.

Olyan ez, mint amikor kivégzés előtt megásatják az elítélttel, a saját sírját" – mondta a szocialista képviselő, majd az előterjesztő Németh Szilárdhoz fordulva azt kérdezte: Csepel polgármestereként ő is így gyűjti az aláírásokat?

A válaszra a Csepel újság is kíváncsi. A feleletet megosztjuk olvasóinkkal

Forrás: CSú - Északonline

A Fidesz felszólította Krasznokvajda polgármesterét, hogy fejezze be a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésre vonatkozó "magánakcióját", mert a módszerei törvénytelenek, ezért elfogadhatatlanok - közölte a párt szóvivője az MTI-vel kedden. Selmeczi Gabriella hozzátette: a Fidesz a törvények maradéktalan betartásával kezdi meg az aláírásgyűjtést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr425148986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása