CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar-román 2-2 zárt kapuk mögött; kint 13 előállítás

2013. március 23. 12:32 - csú

Magyar-román Vancák.PNGÍgy kezdődött: Vanczák góljával 1-0...

Magyar-román 93.perc.PNG...és így végződött.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen pénteken este. (A gólok ITT LÁTHATÓK) A drukkerek a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése miatt nem mehettek be a Puskás Ferenc Stadionba. A FIFA az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt sújtotta - pénzbüntetés kiszabása mellett - stadionbezárással az MLSZ-t.

A szurkolók az Ötvenhatosok terén és a stadion mellett, a Dózsa György úton is kivetítőn követték a mérkőzést. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a budapesti Ötvenhatosok terére szervezett közös meccsnézésre mintegy négyezer ember gyűlt össze, a Dózsa György úton felállított színpadnál pedig az MTI tudósítójának beszámolója szerint több ezren gyülekeztek. Utóbbi helyszínen a résztvevők közül többen magyar, székely és árpádsávos zászlókkal érkeztek, az eseményt a Jobbik támogatta.

A meccs után összetűzés tört ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György úti színpad előtt. A szurkolók közül néhányan sörösüvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be. A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is, majd a rendőrök sorfallal terelték a metrómegálló felé a tömeget, amelyből több embert kiemeltek. A Syma csarnok előtt is üvegekkel dobálták a rendőröket a szurkolók.

Magyar-román 3.jpgHét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy személyt közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, egy személyt garázdaság, egy másikat jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, egy embert pedig személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök. (MTI)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr725163909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása