CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: új történettel állt elő Kun Tamás

2013. április 18. 16:49 - csú

Kúria-2. fok Deme-Kun és a hölgy.jpegMásodfokon folytatódott csütörtökön a csepeli gyilkosság pere. Korábban nem jogerősen életfogytiglant kapott a Kun Tamás mint elkövető és Deme Gábor felbujtóként. (Az előzmények összefoglalója:  ITT) A Hír TV beszámolója szerint a csütörtöki tárgyalási nap az elsőfokú ítélet megállapításainak felolvasásával kezdődött.

Ebből kiderült, hogy az elsőrendű vádlott, Kun Tamás fejbe lőtte első áldozatát, az alapítvány igazgatóját, és az is, hogy Deme Gábor milyen formában vett részt a kivégzésszerű gyilkosságokban. A második áldozatot, a tanárt először mellkason, majd fejbe lőtte Kun. A súlyosan meglőtt tanár körülbelül 15 percet élt ezután. A zsebében található diktafon – amely rögzítette az eseményt – segítségével derült fény a leszámolás részleteire. Amikor a bíró a lövésekről és a gyilkosságról beszélt, Kun Tamás ingatta a fejét, ezzel jelezve, hogy nem ért egyet az ott elhangzottakkal – számolt be róla a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Kúria-2.fok-Kun az új ügyvéddel.jpegÚj fejlemény látott napvilágot a csütörtöki tárgyalási nap második felében. Ekkor ugyanis az első rendű vádlott, Kun Tamás mondta el a történteket. Kun elmondása szerint neki az volt a feladata, hogy informátorként beépüljön és a gyilkosságot nem ő, hanem egy kommandós rendőrtiszt követte el. Elmondása szerint a megbízói arra kérték, hogy figyelje az iskolát és gyűjtsön információkat az ott folyó ügyletekről. Az első rendű vádlott mint mondta, beépült és jó viszonyba került Demével. Kun politikai szálakat is említett.

A vádlott azt kérte, rendeljenek el újabb nyomozást, de ezt a bíróság elutasította. A ügyészség szerint vallomása kitaláció, mivel a körülbelül 25-30 perces hangagyag alapján tejesen világos, hogy mi történt a helyszínen.

A következő tárgyalási napra egy hét múlva kerül sor. Akkor akár ítélet is születhet. 

Forrás: mno.hu

Fotó: Beliczay László - MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375233490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása