CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Történelmi csúcson a munkanélküliség

2013. április 28. 01:10 - csú

Munkát-kenyeret!-éhségmenet-20120208_1.PNGIdén az első negyedévben a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 11,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ami történelmi csúcs. Javulást  akkor várnak, ha a gazdaság is élénkülést mutat majd.

A fiatalok körében a legdrámaibb a helyzet, a 15-24 éves korosztályban 30,5 százalék a munkanélküliségi ráta. Az állástalanság ilyen mértékűre emelkedése elemzők szerint a kormányzat hibás gazdaságpolitikájára vezethető vissza. 

 A Fidesz új munkahelyek százezreit ígérte, ezzel szemben a valóság az, hogy egyre kevesebb a munkalehetőség. A kormányzat azzal próbálja szépíteni a foglalkoztatási mutatókat, hogy közmunkára kényszeríti az állástalan lakosság egy részét. Ez azonban nem produktív, vagyis nem termelődik valódi jövedelem, hanem éppen ellenkezőleg, állami forrásokat igényel a közmunkások kifizetése. Részletek  ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr625250306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása