CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Trafikbotrány: a nagy szívás

2013. május 06. 10:48 - csú

Trafikosok.PNGA  trafikosok között terjengő történetekből kirajzolódni látszik az új fideszes dohánykereskedelmi modell. Palcsó Tamás négy csepeli és egy zuglói trafik-koncesszió nyertese fideszes politikusok: Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester és Borbély Lénárd alpolgármester, két országgyűlési képviselő társaságában. Ki a nagyobb és ki a "hasznosabb" celeb?

A trafikosok szerint a dohánypiaci a hatalomátvételt már hónapokkal ezelőtt előkészítették...az eredményhirdetés után rögtön megcsörrentek a magántelefonok – valakik, valahonnan tudták a magánszámukat –, a hívó nem mutatkozott be, csak elmondta: tudja, hogy a trafikos elbukta a pályázatot, akarja-e, hogy megoldják a baját?

A pesti trafikosok között terjengő történetekből kirajzolódni látszik az új fideszes dohánykereskedelmi modell. A piramisszerű rendszer csúcsán áll a „boss”, egy nagy cég vezetője, vagy más befolyásos személy, fideszes kötődéssel, aki nem ritkán maga is nyert 5 koncessziót, ám alkalmazottai, rokonai révén valójában több tucat koncesszió felett diszponál. A dohánykereskedelemben teljesen járatlan trafikgyőztesek zömének ezután sem kell majd a lábát betennie az üzletbe. A vesztes trafikosok közül ugyanis kimazsolázzák a legjobb helyen lévő, szakszerűen, jól vezetett üzletek gazdáit, majd a trafikost átveszik alkalmazottnak, vagy bérleti szerződést kötnek vele.

A Lázár János által most javasolt 12 százalékos dohányárrés már elegendő bevételt fog hozni ahhoz, hogy abból a régi trafikos is kapjon valamennyit – legalább egy munkabért –, és a stróman koncessziógyőztes is profitáljon. A kézen-közön áramló bevétel zöme végül a „boss”-nál fog landolni, ami több tucat üzlet esetén évente százmilliós nagyságrendű összeget is jelenthet. Hogy onnan hová megy a pénz? Csak találgatni lehet. A trafikosok szerint a dohánypiaci a hatalomátvételt már hónapokkal ezelőtt előkészítették. Az egyik ilyen „boss”-t a trafikosok zöme családiasan csak Vietnámi Zoli bácsinak emlegeti, ő egy nagy, dohánnyal is foglalkozó cég vezetője, akihez legalább 50 koncessziót köt az utcai hír. A remek politikai kapcsolatokkal is rendelkező Vietnámi Zoli bácsi szerintük már hónapokkal ezelőtt toborozta a trafikosokat, kész tényként említve azt is, hogy a pályázat után változni fog az árrés, pedig az erről szóló jogszabályt Lázár János csak néhány napja nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Az NDN döntése után, azonnal és hangtalanul működésbe lépett a gépezet. A trafikosoknál szinte az „eredményhirdetés” után rögtön megcsörrentek a magántelefonok – valakik, valahonnan tudták a magánszámukat –, a hívó nem mutatkozott be, csak elmondta: tudja, hogy a trafikos elbukta a pályázatot, akarja-e, hogy megoldják a baját? Ha a trafikos igent mondott, akkor a hang csak annyit mondott: „majd jelentkezünk”. Ez a „megoldás” azonban csak a trafikosok kisebb részén fog segíteni. Az utcai hírek szerint például Zoli bácsi koncessziói már jóval az áprilisi eredményhirdetés előtt elkeltek, nála már kár is kopogtatni.

Forrás: nol.hu

Fotó: facebook

A 20 évre szóló csepeli trafikos lista

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr725283437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XXLGÉZA 2013.05.06. 15:23:12

Aljas szemét csürhe banda!!

hope2 2013.05.07. 15:16:52

A magyar birka-nép. Kivéve Kemény Zsófit, aki így ír:"Szóval én kiállok a sorból és nem cserélek mégsem hazát, hanem itt csinálok inkább valami faszát, mondjuk első körben kiegyenesítem a kaszát."

mesztic315 2013.05.07. 22:04:27

@hope2: Kemény Zsófinak igaza van! Én sem cserélek hazát...
süti beállítások módosítása