CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Példát statuálnak a királyi televíziónál

2013. május 15. 11:24 - csú

Hihetetlen hazudozásokat mutat be évek óta a Magyar Televízió  hírműsorokat, híradókat készítő stábja. A fő hazugokból időközben már vezető lett a műintézményben, persze a hírműsoroknál. Az egyik műsorvezető, a TV2-től átigazolt Szebeni István egy beszólás vagy kiszólás miatt azonban repülni fog, s bizonyára nem csak a stúdióból...Szebeni lebukott, vdeót készítettek éjszakai bemondásáról (10. másodperctől). Példát statuálnak vele, s mint a Tanú című filmből tudjuk, nem a példa, hanem a statuálás a lényeg...

A HVG.hu így számol be a történtekről:

Felbukkant az interneten az a felvétel, amelyen Szebeni István, a köztévé műsorvezetője a Híradó élő adása alatt káromkodik.

A Híradó tegnap éjféli ominózus adásáról feltehetően mobiltelefonnal rögzített felvételt a YouTube-on tette közzé egy felhasználó.

Szebeni a felvétel 50. másodpercénél azt mondja, "tudtam már, mikor kimondtam, hogy tegnap, b..d meg, ma. Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kib..tt Híradó és itt ezzel kell szórakozni. Nem baj, az a lényeg, hogy az Aranyág még időben lemegy előttünk, vagy Aranyvessző, vagy..."

Szebeni István műsorvezetőt kedden azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavait – közölte kedden az MTVA sajtóirodája.

Az MTVA álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a közmédia Híradóiban, akár adásban, akár a stúdióban, akár a kollegák közötti kommunikációban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon. Ezért Szebeni István műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, és gyorsított eljárás keretében kivizsgálják az ügyet, majd annak eredményeként hozzák meg a végső döntést az illetékesek – tette hozzá a Lencsó Rita sajtófőnök által jegyzett közlemény.

A sajtóiroda szerint az azonban bizonyos, hogy Szebeni István nem szerepelhet többet a közmédia képernyőjén. Az a kolléga, aki felelőse annak, hogy az elfogadhatatlan tíz másodperces anyag adásba került, szintén súlyos következményekre számíthat a vizsgálat után – tette hozzá a sajtóiroda. (hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr325301281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása