CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Helyre (kis) állítás Schmitt Páltól, másokra keni bűnét Orbán "tolla"

2013. május 17. 05:55 - csú

Schmitt-Orbán-1_1.PNG „Ezen határozat alapján a becsületem helyre állt" - Schmitt Pál bukott köztársasági elnök  így kommentálta doktori címének megvonását, és   saját bűnei miatt "ráverte a balhét" korábbi jótevőire.

A Csepel újság tegnap szándékosan nem foglalkozott a bukott köztársasági elnök, a szakdolgozati csaláson (plagizáláson) rajtakapott  Schmitt Pál dicstelen búcsújával, doktori címének jogerős, végleges  megvonásával. Aludtunk egyet az ügyre. A magyar szólás szerinti kifeküdt oroszlánba nem akartunk belerúgni. Máskor sem tettünk ilyet. Schmitt Pál azonban belerúgott azokba, akiknek csak köszönettel tartozik azért, hogy legalább két évtizedig doktor (MOB elnök, NOB-tag, nagykövet és végül köztársasági elnök) lehetett.

Schmitt Pál volt államfő   közleményben kommentálta annak a jogorvoslati eljárásnak az eredményét, amelyet csalása,  plágiumbotránya után, a doktori címének visszavonása miatt indított. Sajnálatos módon ebben is elkövetett helyesírási és emberi hibákat. „A Semmelweis Egyetem rektorához 2012. április 12-n benyújtott felülvizsgálati kérelmemre, valamint a Fővárosi Törvényszék korábbi határozata alapján felállított Jogorvoslati Bizottság által hozott jogerős, a Szenátus korábbi döntését felülíró határozat velem szemben etikai vétséget nem állapított meg; éppen ellenkezőleg: a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta" – így értelmezi a közleményben az eredményt Schmitt Pál.

Schmitt kijelenti: „Ezen határozat alapján a becsületem helyre állt (sic!), a felülvizsgálati kérelmem eredményre vezetett." Azt, hogy mégis lemondott kisdoktori címe használatáról, így indokolja:
„A határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról az alábbi nyilatkozattal lemondjak."

Schmitt szerint a lemondó nyilatkozatot a Jogorvoslati Bizottság tudomásul vette, annak tartalmát nem vitatta. „Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom (sic!) szolgálatában" – zárja a közleményt.

A „helyreállt” ebben az esetben egy szó. Az „olimpiai mozgalom” pedig kisbetűvel írandó.

Mint ismeretes és emlékezete:  Schmitt Pál államfői kinevezése Orbán Viktor ötlete és politikai műve volt. Schmitt Pál minden fideszes törvényt aláírt, és ezzel kiérdemelte az Orbán és a nemzet tolla címet. Történetének ez a fejezete most végleg lezárult.

Forrás: 168ora.hu

Szólj hozzá!
Címkék: botrány Schmitt

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr815303813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása