CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megszüntetik a csepeli önkormányzatot? Grönlandot Budapesthez csatolják?

2013. május 23. 13:09 - csú

Répássy Róbert.PNGÁtkerülhet a Margitsziget a XIII. kerülettől a Fővárosi Önkormányzat - erről kezdődött vita szerdán késő este a Parlamentben. A kormány nevében Répássy Róbert (képünkön) államtitkár azt mondta: a kormány célja az, hogy a Margitsziget minél zöldebb maradhasson. Egy némileg váratlan fordulattal a következő mondatában már arról beszélt, milyen rossz az, hogy az extrémen magas parkolódíjak miatt szinte lehetetlen autóval bejutni oda - Tóth József, a XIII. kerület MSZP-s polgármestere erre válaszolva megjegyezte, hogy a parkolódíj már most is a főváros reszortja.

A kormánypárti érvek közt elhangzott az is, hogy a turisztikailag kiemelt jelentőségű helyeknél fontos, hogy ne egy kerületi, hanem a központi önkormányzat kezelje őket - erről hangzott el többször is az az ellenzéki kérdés, hogy akkor a Városligetet miért nem veszik el a fideszes Papcsák Ferenc vezette Zuglótól. Azt is felhozták a kormányoldalról, hogy egy szigetet másképp kell kezelni, mint a város többi részét. A független Schiffer András erre válaszként megjegyezte, hogy ennyi erővel meg kéne szüntetni a csepeli önkormányzatot - az ő felszólalására érkező fideszes reakció már Grönland Budapesthez csatolásán gúnyolódott, jól jellemezve a késő esti vita komolyságát. Arra a már valóban komolyan felvetésre ellenben, hogy mi a kormány vagy a főváros terve a szigettel, és nem az-e a baj, hogy MSZP-s vezetésű önkormányzat az angyalföldi, már nem érkezett érdemi reakció. (VG.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr85314432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása