CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli fideszes városvezetés megkapta első jogerős pofonját!

2013. május 28. 12:58 - csú

Ábel-Németh.pngJogerős ítéletet hozott a Főváros Ítélőtábla! A döntés helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely a Csepeli Hírmondót helyreigazításra kötelezte az MSZP-vel szemben. Az ügy részletes ismertetése előtt csak annyit: a bírósági ítélet világossá tette, hogy   Ábel Attila hazudott. Slamasztikába rántotta, és ott is hagyta a CSH-t, az alpolgármesteri hazugságot szolgai módon közlő - a másik felet meghallgatni nem akaró - szócsövet. Nyilván dühítő lehet ez a helyzet Ábel Attila fideszes párttársainak is, de róluk már nem is beszélünk, ők  régóta csak a gombnyomogatásra és a fejbólintásra szakosodtak...

Lássuk be: egyelőre beláthatatlanok a következményei az idézett a jogerős bírósági ítéletnek,  amelyet a csepeli szocialisták kezdeményezése alapján - másodfokon eljárva  - a Fővárosi Ítélőtábla szabott ki a XXI. kerületi fideszes városvezetők szócsöve, a Csepeli Hírmondó ellen. A verdikt igazából nem az állásukért és a jövedelmükért joggal remegő zsurnalisztáknak, szerkesztőknek, hanem gazdáiknak: Ábel Attila alpolgármesteri címmel ékesített főcenzornak és főnökének,  Németh Szilárd fideszes rezsikommandós parancsnoknak, országgyűlési, fővárosi képviselőnek, polgármesternek, műkedvelő cenzornak és lakájaiknak szól. 

Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője a jogerős bírósági ítéletről így számolt be saját internetes weblapján:

Jogerősen pert vesztett a Fideszes irányítású Csepeli Hírmondó az MSZP-vel szemben

A múlt hét végén jogerős döntést hozott a fővárosi bíróság! A döntés helybenhagyja, illetve jogerőre emeli a korábbi, a Csepeli Hírmondót elmarasztaló határozatot.

Legelőször 2013. január 9-én írtam ezen az oldalon („Köszönjük” alpolgármester úr!) arról, hogy a csepeli Fidesz vezette (hogy azt ne írjam, szerkesztette) Csepeli Hírmondó valótlan állításáért az MSZP jogi elégtételt kért és kapott! Első fokon az alábbi ítélet született:
 
„Kötelezi a bíróság az alperest, hogy az általa szerkesztett Csepeli Hírmondó című időszaki lap 2012. október 18-i számában a „Csak az MSZP próbál meggátolni mindent” címmel megjelenő cikkel azonos módon és helyen, azaz a hetedik oldalon, az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül, de legkésőbb a következő lapszámban tegye közzé az alábbi közleményt:
„Helyreigazítás
Lapunk 2012. október 18-i lapszámának 7. oldalán megjelent „Csak az MSZP próbál meggátolni mindent” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az MSZP a 2010 és 2012. közötti időszakban nem támogatta a méhnyakrák elleni védőoltásra vonatkozó javaslatokat. A valóság ezzel szemben az, hogy az ez ügyben 2010. november 4-én az ingyenes HPV elleni védőoltás bevezetésére vonatkozó, a 2011. december 15-én a HPV elleni védőoltási program előkészítésére vonatkozó határozati javaslatot a csepeli MSZP frakció valamennyi tagja megszavazta.”” (az ítélet teljes szövege itt olvasható)
 
Természetesen a Fideszes városvezetők (a Németh-Borbély-Werner trió) azt a döntést hozták (átnyúlva a Csepeli Hírmondó felelős szerkesztője és a kiadásért felelős cég vezetője felett), hogy a helyreigazítás nem jelenhet meg az újságban, és az ítéletet meg kell fellebbezni. A Németh-Borbély-Werner trió alpolgármesteri fizetésben (jól)tartott agitprop titkára, Ábel Attila az általa szerkesztett anonim honlapon még az ítélet napján megcsillanttatta írói képességeit – persze álnéven!
 
Az első fokú ítéletet annak kézhezvételekor a legrövidebb időn belül nyilvánosságra hoztuk (A Csepeli Hírmondó is megköszöni az alpolgármesternek?) és az olvasóra bíztuk az érintett felek megnyilvánulásának megítélését. Most sem fogok, fogunk mást tenni. A jelen íráson túl, a másodfokú és immár jogerős ítéletet annak kézhezvételekor nyilvánosságra fogjuk hozni – csatolva hozzá a cenzor alpolgármester észrevételeinek, megjegyzéseinek gyűjteményét. Tanulságos lesz!
Forrás: SZENTECZKY JÁNOS WEBLAPJA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr655329970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása