CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért volt sikertelen az állami párválasztó? A Narancsköd tudja!

2013. május 28. 17:40 - csú

Párválasztó-1.PNGMásfél hónapja röhög az ország az állami párválasztó abszurd ötletén. Nem csoda, hogy a megvalósulása is erőltetett és nevetséges lett. A  Szabad egy táncra? című találkozóra ugyanis főleg öregek, gyerekek, tiltakozók és melegek mentek el. Végül is csak a célzott fiatal korosztályt nem sikerült a rendezvényre csábítaniuk. Bár nem is lenne szükség államilag támogatott párválasztó bulikra, ha a kormány politikai alapon nem lehetetlenítené el a fiatalok szórakozási lehetőségeit.

Erre-arra hivatkozva sorra záratják be, vagy költöztetik a világ végére az olyan helyeket, ahova a fiatalok ismerkedni mennek: Zöld Pardon, LivingRoom, Rió - hogy csak egy párat említsek. De nem csak a buli helyeket, a romkocsmákat sem kímélik. Nemrég a Sirály botrányos bezárásával volt tele a sajtó, pár hete pedig a Roham bár bejáratára is lakat került. Holott ezeknek a helyeknek igen nagy nem csak a párválasztó, hanem a közösségépítő szerepe is. De hiába. Orbánnak elege van a "romkocsmák félhomályában merendő diplomásokból".

Párválasztó-2.PNGA párválasztás kevésbé erőltetett, úgymond normális, természetes színtereit azonban nem csak bezárással lehetetlenítik el. A belvárosi kerületek többségében már nem kaphatunk 22-23 óra után alkoholt, nem csak a pubokban, de a boltokban sem.

A szesztilalom után a dohányosok száműzésével tették még kényelmetlenebbé a kocsmákba, kávézókba, diszkókba (egyszóval zárthelyekre) szervezett baráti összejöveteleket. Most pedig a trafikmutyival rontják még tovább a fiatalok helyzetét. A dohányosok se szórakozóhelyeken, se fesztiválokon, de még a kedvenc kisboltjukban se juthatnak majd hozzá szenvedélyük tárgyához.

És igen, most lehet háborogni azon, hogy a mai fiataloknak nem kell törvényszerűen buli, alkohol, és cigaretta az ismerkedéshez (ráadásul mindez éjszaka!) De valljuk be ez elég nagy képmutatás lenne. Egyébként meg tényleg van olyan, aki tud ezek nélkül párt választani suliban, munkahelyen, könyvtárban stb... De ez is csak azt bizonyítja - mint a táncesten megjelent fiatalok száma - hogy az állami csajozás is csak egy újabb felesleges baromság, amire a pénzünket költik.

Forrás: NARANCSKÖD

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr875330866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex62 2013.06.02. 23:38:14

X nap múlva jönnek majd a nemzeti italboltok és ott lehet majd csak léhez jutni. Ez lenulláza majd a bambiárusító kocsmákat. Miután már senki sem akar alkoholizáli, 2/3-os alkotmányba vésetik majd, hogy mivel a közúti balesetek több mint 90%-át az abszcinensek okozzák 1 ezrelék véralkoholszint alatt tilos a vezetés. Emlékszem amikor az útonállú maffiózó megbüntetett a pótlámpám miatt, ma pedig a hiánya miatt bírságolna. Abszurd ortodcoxiában minden elképzelhető
süti beállítások módosítása