CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

LÁSSUK, MIBŐL ÉLNEK?!

2013. május 29. 03:45 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_3.png2013. május: Németh Szilárd: 1 millió 583 ezer forint, Borbély Lénárd: 1 millió 141 ezer forint, Ábel Attila: 510 ezer forint, Morovik Attila: 510 ezer forint. A négy tisztségviselő  bruttóban összesen  3  millió 744 ezer forintot kapott közpénzből. Az ugyancsak csepeli közpénzből vásárolt, személyes használatú négy gépkocsi fenntartási költségéről, a felhasznált üzemanyag költségéről, a biztosítási és egyéb  közpénzből fizetett díjakról eddig semmilyen adatot nem tett közzé a csepeli fideszes városvezetés.

  • Németh Szilárd polgármester arról nyilatkozott, hogy fele részben tulajdonol egy 2006-ban vásárolt, XXI. kerületi, 539 négyzetméteres lakóházat és udvart; örökösként tulajdonosa továbbá egy szintén csepeli, 64 négyzetméteres szövetkezeti ház és egy 960 négyzetméteres gyümölcsös negyed-negyed részének.

A ,,pénzintézeti számlakövetelés” rovatba 1 millió 849 ezer 851 forintot írt be (ennyi pénz van a bankszámláján).

Polgármesterként havi bruttó 567 000 forint, országgyűlési képviselőként havi 521 ezer 775 forint plusz 278 ezer 280 forint választókerületi pótlék, a Fővárosi Közgyűlés tagjaként havi 216 ezer 524 forint, tehát összesen havi 1 millió 583 ezer  forint üti a markát 2013áprilisában.

Saját bevallása szerint nincs sem megtakarítása, sem tartozása, sem nagy értékű ingósága. Gépjármű sem szerepel a nevén. A csepeliek közpénzén vásárolt Skoda Superb Combi 2.TDI személygépkocsit ingyen használhatja kilométer-korlátozás nélkül. A használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket az önkormányzat fedezi. A korlátozás nélkül felhasznált benzin árát is a csepeli adófizetők pénzéből fizetik ki Németh Szilárdnak. 

  • Ábel Attila alpolgármester egy 2004-ben vásárolt, XXI. kerületi, 48 négyzetméteres társasházi lakás kizárólagos tulajdonosa. Magáénak tudhatja még egy öröklött, 48 négyzetméteres, szolnoki és egy 78 négyzetméteres, csepeli társasházi lakás negyed-negyed részét. Az utóbbinál a ,,A szerzés jogcíme, ideje (a jogviszony kezdete)” rovarba azt írta: ,,2012. 09. 25-től a tulajdonjog-bejegyzési eljárás folyamatban van, még nem zárult le“.

Nagy értékű ingósága, autója, megtakarítása nincs. Adóssága viszont van. Pénzintézetnek 6 millió 500 ezer forintos hitel felével, magánszemélynek pedig 2 millióval tartozik.

Alpolgármesteri fizetése havi bruttó 510 ezer forint. Egyéb bevételt nem tüntetett fel. A csepeliek közpénzén vásárolt Renault Cliót kizárólagos személyes használatra kapta meg. A használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket az önkormányzat fedezi. Évente 30 ezer kilométerre a felhasznált benzin árát is a csepeli adófizetők pénzéből fizetik ki az alpolgármesternek.

  • Borbély Lénárd alpolgármester egy 2007-ben vásárolt, XXI. kerületi, 57,1 négyzetméteres társasházi lakás és egy 2003-ban vett Suzuki Swift 1,3-as tulajdonosa.

,,Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése“: 700 ezer forint. Tartozásként 1 millió 572 ezer forintot tüntetett fel, amely összeggel magánszemélyeknek tartozik.

Alpolgármesteri fizetése havi bruttó 510 ezer 300 forint, országgyűlési képviselői  juttatása 2013 áprilisában 630 ezer 738 forint volt. Így összesen bruttó havi 1 millió 141 ezer forint közpénzt fizettek ki neki ebben a hónapban. A csepeliek közpénzén vásárolt Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit kizárólagos személyi használatra kapta meg. A használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket az önkormányzat fedezi. Évente harmincezer kilométerig a  felhasznált benzin árát is a csepeli adófizetők pénzéből fizetik ki Borbély Lénárdnak.

  • Morovik Attila alpolgármester egy 1999-ben épített, 550 négyzetméteres, csepeli telken álló, 83,4 négyzetméteres lakóház felének tulajdonosa.

Alpolgármesterként havi bruttó 510 ezer  forintot vett fel 2013. áprilisában. A csepeliek közpénzéből vásárolt Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit kizárólagos személyi használatra kapta meg. A használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket az önkormányzat fedezi. Évente harmincezer kilométerig a  felhasznált benzin árát is a csepeli adófizetők pénzéből fizetik ki Morovik Attilának..

Megjegyzés: Szerkesztőségünk kizárólag nyilvánosan hozzáférhető információkból dolgozik, ezért arról egyelőre nincs információnk, hogy Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila a fentiekben jelzett minimális bruttó összegű, vagyis a 3 millió 744 ezer  forint közpénzen kívül vagy amellett kapott-e más készpénz juttatást. 

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy 1990. és 2010. között egyetlen csepeli polgármesternek és alpolgármesternek sem volt közpénzből vásárolt szolgálati autója közpénzből fedezett üzemanyag- költségekkel. A fideszes városvezetés, a kétharmados Fidesz-többség viszont

a bruttó 43 millió forintos csepeli közpénzből vásárolt önkormányzati, „kincstári” gépkocsik közül Németh Szilárd polgármester részére egy Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős  alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit, Ábel Attila kommunikációs ügyekért felelős alpolgármesternek Renault Cliót adott kizárólagos használatra. Ugyanez a többség rábólintott arra is, hogy a használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket Németh Szilárd esetében kilométer-korlátozás nélkül, Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila esetében évi 30.000, vagyis harmincezer kilométer erejéig közpénzből Csepel önkormányzata viselje.

E közben Csepelen megemelték a helyi adókat, drágították az étkezési díjakat a gyermekintézményekben, növelték a lakbért, lezüllesztették a képviselő-testület működését, tájékoztatás helyett félrevezetik az itt élőket; a fővárosban megemelték az utazási költségeket, drágították a szolgáltatásokat; a Parlamentben megszavazzák a megszorító intézkedéseket, megsértik a saját alaptörvényüket, a fővárosi és a kormányzati fideszes vezetőkkel, képviselőkkel együtt több mint két éve rombolják Magyarország és ezen belül Csepel hírnevét, tekintélyét. Sok embert kirúgtak, mások életét megkeserítették, a félelem légkörét alakították ki maguk körül a XXI. kerület jelenlegi fideszes városvezetői.

Werner Péter OK-156.pngWerner Péternek, a Városgazda (volt Csevak) Zrt vezérigazgatójának fizetését a  2012. szeptember 27-i testületi ülésen, százezer forinttal, 580.000 – Ft/hóra emelték. A részére biztosított Skoda neki nem volt megfelelő, Chevroletet vásároltak a számára, természetesen közpénzből. Werner Péter Chevroletjének kilométer felhasználását  minden korlát alól feloldották. Ez utóbbi csomag ‑ CASCO, kgfb, karbantartás, benzin – további, legalább havi százezer forintos további béren kívüli juttatást jelent a Fidesz kegyelméből egzisztáló vezérigazgatónak.

A polgármester  kabinetfőnöke felügyelőbizottsági tagságot is kapott, miközben az önkormányzati cégektől, intézményektől (Csevak, SZTK, Csepp TV, művelődési házak, stb.) rengeteg jó szakembert kirúgtak. A kirúgók (képünkön) és a nagylelkű közpénzosztogatók saját fizetésüket megőrizték.

Németh Szilárd örökbecsű nyilatkozata a Fidesz.hu - ról: „Minden politikusnak azt üzenjük, hogy ezeket a dolgokat nem lehet megtenni büntetlenül, mindenkinek el kell számolni azzal, amit tesz.”

A csepeliek kiegészítése: Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila, Morovik Attila és a mindent szolgalelkűen, vita nélkül megszavazó kerületi fideszes falkaforradalmi mameluk-sereg sem kivétel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr165319878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása