CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Erika, igent nyomjál!”

2013. június 03. 04:24 - csú

Szuhai Erika-2-156.pngA címben szereplő felszólítás a május végi képviselő-testületi ülésen hangzott el. Borbély Lénárd alpolgármester mondta, hangosan, a tőle messzebb ülő fideszes képviselő asszonynak. Az idézett, más-más névvel, de nem először elhangzott alpolgármesteri utasítás, szerintem jól mutatja be a csepeli Fidesz-frakció közel három évi kézivezérléses  működését. A testületi ülésekről készült  jegyzőkönyvek tanúsága szerint, a fideszesek felkérés nélkül is igent nyomnak. Viszont ritkán szólalnak meg. Ha mégis, akkor mindenki számára egyértelmű: alig ismerik az előterjesztett javaslatok lényegét, részleteit meg annyira sem. Az sem nagyon érdekli őket, hogy mi történik az üléseken. Csak nyomják az igeneket. Vagy a nemeket, amikor éppen az ellenzéki javaslatokat kell leszavazni. Ilyenkor egyébként még mosolyognak is, mintegy jelezve ezzel a túloldalon ülő szociknak, hogy fiúk, kár erőlködnötök. Úgyis lenyomunk benneteket.

A péntek reggeli rendkívüli testületi ülésen egyébként még idejük sem volt a vitára. Sietniük kellett, mert a polgármestert elszólították az állam ügyek, pedig az ülés kezdő időpontját is ő határozta meg. Késve kezdődött a „tanácskozás”. Ötven perc alatt lenyomták a harminc napirendet. Ennyi idő alatt döntöttek emberek sorsáról, több millió forint szétosztásáról, 29 napirend elfogadásáról. Igent nyomtak, többek között:

  • három rendeletre;
  • öt, a helyszínen előterjesztett, bizottságokkal sem egyeztetett javaslatra;
  • a Csepeli Városgazda Zrt. által, 16 órával korábban beterjesztett, 101 oldalas, a társaság tavalyi munkájáról készült szakmai, pénzügyi beszámolóra, a cég 48 oldalas idei üzleti tervére, Werner vezérigazgató úr 2013. évi prémium feladataira, majd, hogy a vezérigazgató úr hatalmas munkájáról, az utolsó pillanatokban beterjesztett előterjesztéseiről se feledkezzenek el, egy újabb igen nyomással, 6 millió 960 ezer forint prémiumra is;
  • arra, hogy most már komolyan végrehajtják a közérdekű adatok közzétételére, 2011-ben elfogadott törvényt, s biztosítják minden érdeklődőnek az önkormányzat által kötött szerződésekbe való betekintés lehetőségét, persze meghatározott, a törvényt felülíró feltételekkel, miszerint részadatokat senki nem emelhet ki a közzétett dokumentumokból;
  • hogy a Pedagógusnap, a Köztisztviselők Napja, a Semmelweis Nap, a Szociális Munka Napja alkalmából, az önkormányzati óvodákban, a Nagy Imre ÁMK-ban, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán, az SZTK-ban, a Polgármesteri Hivatalban dolgozó 1091 fő kaphat, június 9 - november 12. között, összesen 36.840.000 forint Erzsébet utalványt, illetve pénzjutalmat;
  • a Nevelési Tanácsadó átalakítására, az átalakítás miatt szükségessé vált ingatlan biztosítására, továbbá, hogy a vezetők júniusi kinevezésekor nem kíváncsiak – a törvényi előírás ellenére sem –, az iskolák nevelő testületeinek véleményére.

Közben elutasították az ellenzéki javaslatokat, a kritikákat meg lesöpörték. Jeladásra (Erika! Igent nyomjál!), szavazógéppel az élő szavazógépek.

A fideszes városvezetés – a polgármesterrel az élen ‑  három éve így irányítja a testületet.  Vajon így is folytatja a következő másfél évben? Esetleg már testületi ülést sem fog tartani?  Németh Szilárdot a képviselők is zavarhatják sokirányú tervei megvalósításában. Csakúgy, mint a csepeliek…

Ja, és hogy kerek legyen a történet: Borbély Lénárd nem hiába' tolmácsolta Németh Szilárd óhaját, Erika igent nyomott. Vajon tudta, hogy mire?

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr115339636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József Gombos 2013.06.03. 11:54:13

Nem baj, hogy Ő nem tudja mi van benne és míre nyomott igent, lényeg, hogy az alpolgár mester tudja. Mert a többiek úgyis csak egy szavazógépek.
süti beállítások módosítása