CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Palcsó Tamás trafikos hány helyiséget tud kiénekelni Csepel fideszes vezetőitől?

2013. június 07. 05:59 - csú

Trafikosok.PNGZuglóban Palcsó Tamás már megkapta a trafiknyitáshoz szükséges helyiséget a XIV. kerületi fideszes önkormányzati vezetéstől, de ott csak egy üzletet nyithat. Az énekes koncesszióinak többsége, szám szerint négy,  Csepelre szól. Szenteeczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke és önkormányzati frakcióvezetője a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a fideszes városvezetőktől azt kérdezte, Csepelen Palcsó Tamás kért-e, kapott-e már önkormányzati helyiséget és hol? Azonnal botrány lett a kérdésből, miután Werner Péter, a Városgazda zrt vezérigazgatója megszólalt.

Szenteczky János saját weblapján - helyszíni videofelvétellel dokumentáltan - így ír a történtekről:

Az elmúlt hetekben számos fórumon olvashattunk az országos botránnyá dagadt fideszes trafikmutyi esetleges csepeli vonatkozásairól (például: itt). Így tudhattuk meg, hogy a többre érdemes kormánypárti slágerénekes (copy right Megyesi Gusztáv) egy újabb lábat növesztve nyert el több csepeli koncessziót. Mindezek ellenére (vagy éppen ezért?!) az előadóművész a csepeli önkormányzat rendezvényeinek rendszeres szereplője, akinek a népszerűsítésére (ha kell) a csepeli városvezetők közpénzből feszítenek ki népszerűsítő molinót.

Trafikot üzemeltetni, embereket kiszolgálni egy szakma, egy hivatás (Kis magyar trafiktörténelem). Vannak, akik évtizedek óta szinte már név szerint köszöntve adták át napról napra vásárlóiknak a napi újságot és a hozzá való dohánytermékeket. Persze ők, a valódi és köztiszteletben álló trafikosok a legritkább esetben nyertek jogot arra, hogy vállalkozásukat (amire nem ritkán az életüket, a családjuk egzisztenciáját tették fel) tovább folytathassák. Egy tollvonással hozta őket (is) a Fideszes Nemzeti Együttműködés Rendszere megalázó, és egyben kilátástalan helyzetbe.

De a dohánytermékek (és azóta már akár a jégkrémek) árusítása nem csak hozzáértést, kereskedői vénát, vállalkozói hátteret, de arra alkalmas helyiséget is igényel. Ilyen helyiséget az ingatlanpiacon kell keresni és egyezség megkötése után piaci alapon bérelni. De a fideszes politikai elit elmúlt három évben bevezetett "piaci gyakorlata" -ahogy a saját politikai érdekükben hozott döntéseiket a saját gazdasági érdekükben végrehajtják- gyanakvóvá tesz bennünket. És akkor felmerülhet a kérdés: vajon a politikai döntésektől kezdve, a közpénzes molinón túl egyéb, szintén a köz vagyonát felhasználó segítséget is nyújtanak a trafikos liblingjeiknek? A kérdést nyilvánosan, szemtől szembe tettem fel:

A választ megkaptuk. Werner Péter szavahihetőségét már megismerhettük. Hogy mi fog történni, azt majd meglátjuk...

Forrás: SZENTECZKY JÁNOS WEBLAPJA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr895346780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása