CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jogszerű az MSZP aláírásgyűjtése

2013. június 14. 02:34 - csú

MSZP-aláírós.PNGMegfelel a törvényi előírásoknak az MSZP "Olcsóbb megélhetést!" elnevezésű országos adatgyűjtése. Erről tájékoztatta levelében a szocialisták pártigazgatóját Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Péterfalvi Attila megállapította, hogy az MSZP aláírásgyűjtése "beleérthető abba az adatkezelési célba, amelyre a 2012-es, 'Kiszámítható, méltányos adórendszert a Fidesz pénzbehajtásával szemben!' elnevezésű adatgyűjtés irányult, és a NAIH 2012. május 23-án a 40794. számon adatvédelmi nyilvántartásba vett. Az adatkezelő így jogszerűen tüntette fel a 2013-as adatgyűjtés aláírásgyűjtő ívén a 2012-ben kiadott 40794 nyilvántartási számot" - írja az MSZP közleménye.

Mint ismeretes, a szocialisták tavasszal országos aláírásgyűjtési akció keretében kérték az állampolgárok támogatását az alapvető élelmiszerek árának jelentős csökkentéséhez. A többszázezer egyetértő aláírás hírére a Fidesz politikai támadást indított - írják a közleményben. "Hoppál Péter szóvivő azzal vádolta meg az MSZP-t, hogy törvénytelenül gyűjti az aláírásokat. A Fidesz nyilvánvaló célja ezzel a hazugsággal az volt, hogy elterelje a figyelmet az Európában legmagasabb 27%-os áfáról, s eltántorítsa az állampolgárokat a csökkentést követelő kezdeményezéstől" - olvasható a szocialista közleményben.

Az MSZP immár a NAIH elnökének állásfoglalása alapján is visszautasítja a Fidesz vádaskodását. Egyben bátorítja az állampolgárokat, hogy a jövőben is támogassák aláírásukkal az élelmiszerek árának csökkentésére irányuló törvényes kezdeményezést - olvasható a tájékoztatóban. (nol.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915360471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása