CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milyen lovagot kapott Csepel?

2013. június 28. 04:24 - csú

Kérdőjeles-2_7.jpgTöbb internetes oldallal együtt az Egyenlítő blog is beszámolt a Csepel-Pestlőrinc-Pestszentimre önkormányzatai között fellelhető igen érdekes szívesség- és rokonság alapú gazdasági hálózatról. Már akkor jelezték: szerintük a történetnek  nincs vége. Nem csak „urambátyámozás", de bizony „offshore lovagoskodás" is fellelhető az érintett önkormányzatok háza táján. A folytatásban ismét Werner Péter  kiterjedt ismeretségi körét tették górcső alá.

A történet további folytatásához visszaugrunk az időben, 2012. október 8-ára. Ekkor egy meglehetősen érdekes ülést tartott Csepel képviselő testülete. A rendkívüli tanácskozás első napirendi pontja egy százmilliós nagyságrendű pályázat volt. Ennek melléklete javaslatokat is megfogalmazott. Ezek egyike a konzorciális partnerek kiválasztására (egyedüliként) a Branko Befektetési Kft.-t jelölte meg. Amikor a képviselő testület szocialista tagja rákérdezett ennek indokára, (a már előző posztunkban is emlegetett) Werner vezérigazgató úr határozottan leszögezte: neki a céghez az égvilágon semmi köze nincs. No, ennek a mondatnak a valóságtartalma körülbelül a „Magyarország jobban teljesít"-hez hasonlítható. Azaz jó nagy hazugság. A valóságban ugyanis a szerencsés kft. alapítója, később ügyvezetője, majd résztulajdonosa volt Werner, mit ad Isten, éppen úgy, ahogy a Pestszentlőrinci Vagyonkezelő vezérigazgatója, Banyár László. Tán nem véletlen, hogy Pestszentlőrincen a helyi egészségügyi szolgáltató kft-nél a számviteli feladatok ellátását 2011-től a Branko vette át.

Az ugyan igaz, hogy Werner 1995-ben távozott a cégtől, de ahogy mondani szokás, továbbra is szoros kapcsolatot ápolt annak tulajdonosi körével. Így például 2010-ben a Teréz Tetőtér Loft Ingatlanforgalmazó Kft vezető tisztségviselője volt Serfőző Péter, a Branko Befektetési Kft egyik résztulajdonosa társaságában. Innen való távozásakor, már hónapok óta egy, az offshore-paradicsomként számon tartott Lichtensteinben bejegyzett, a Branko-csoport körüli céghálózatban sűrűn felbukkanó vállalkozás birtokolta közvetve a céget.

Azt meg már mondanunk sem kell, hogy (a NER irányítóihoz hasonlóan) Csepel fideszes polgármestere nagy előszeretettel szapulta az előző, szocialista városvezetéshez köthető „offshore mételyt". Na ja, már megszokhattuk, hogy az offshorozás is csak akkor zavarja jobboldali barátainkat, ha nem hozzájuk kapcsolódik.

Tanulságos még Szép Károly esete is. Szép úr 2011-ben a CSEVAK osztályvezetője volt, miközben 2010 decemberében cégével, a Carurbis Kftvel is szerződést kötött öt hónapra, havi több, mint 1 millió forint díjazásért. Főnöke pedig nem volt más, mint a most már jól ismert Werner úr. Őt egyébként a Mancs megkérdezte, hogy ugyan mi értelme volt osztályvezetőjét saját cégén keresztül is foglalkoztatnia? Erre azonban válasz már nem érkezett.

Hát így. NER, csak kicsiben.

Forrás: EGYENLÍTŐ BLOG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr575381387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása