CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Sallai Tibor Ferenc

2013. június 29. 01:11 - csú

Sallai Tibor CSHVE alelnök volt.PNGJúnius 19-én, 72 éves korában elhunyt Sallai Tibor Ferenc, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület alelnöke.

Temetése 2013. július 3-án, 9 órakor lesz a Csepeli Temetőben, római katolikus szertartás szerint.

Ezt megelőzően, reggel hét órakor gyászmisén emlékeznek meg az elhunytról a Szent Imre téri Kisboldogasszony Templomban.

Sallai Tibor Ferenc – a CSESZÜ korábbi dolgozója – az utóbbi, csaknem tíz évben nyugdíjasként szinte minden idejét a helytörténetnek szentelte. Már CSM-es tevékenységét is meghatározta a múlt kutatása: a gyártörténet a szívügye volt.

A Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület munkájába nyugdíjasként kapcsolódott be, s életének utolsó évtizedét a helytörténeti kutatás határozta meg: a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény nyugdíjas alkalmazottjaként értékes rendszerező munkát végzett és kiállítás-rendezéssel is hozzájárult a gyűjtemény és az egyesület eredményes tevékenységéhez. Nevéhez fűződik a Topis Reszelőgyár történetét felidéző kiállítás és a CSHVE félévszázados múltját bemutató tárlat megrendezése is. Különösen lelkén viselte a XX. századi terror áldozatainak ügyét: a „malenkij robot” túlélő elszenvedőivel csaknem húsz interjút készített és rögzített videóra, gazdagítva ezzel is a csepeli történelmi múlt emlékanyagát. Az egyesület alelnökeként meghatározó szerepe volt a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület tevékenységében.

A 72 éves korában elhunyt Sallai Tibor Ferencet július 3-án, 9 órakor helyezik végső nyugalomba a Csepeli Temetőben. E nap reggelén, 7 órakor gyászmisén emlékeznek rá a Szent Imre téri Kisboldogasszony Templomban. 

Sallai Tibor Ferencet gyászolják: családja, rokonai, barátai, ismerősei és a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület.

Emlékét megőrizzük.

Hírforrás: 21. kerületi hírhatár és HÍRKOMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr895382929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása