CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Titkolt szegénység, dugdosott létminimum

2013. július 10. 05:57 - csú

Éhes gyerek-2012-02-03-CseppTV-333_1.pngAz MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a létminimumadatokat. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján emellett a gyermekéhezés felszámolását ígérte arra az esetre, ha a szocialisták kormányra jutnak.

Az MSZP-s képviselő egy hete szólította fel a kormányt a szegénységi adatok nyilvánosságra hozására. Mivel ez azóta sem történt meg, most megismételte követelését, hozzátéve: információjuk van arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatalban május óta rendelkezésre állnak a múlt évi adatok, elkészültek az elemzések, Vukovich Gabriella elnök pedig június közepén aláírta a dokumentumot, így azóta a publikálásra vár.

A szocialista politikus szerint az adatok hetek óta a kormány kommunikációs csapatának asztalán vannak, ők tartják vissza azokat. Véleménye szerint azért, mert kiderülne belőlük, hogy több mint négymillióan élnek a 85 ezer forintos egy főre jutó létminimum alatt, illetve hogy egy két gyermeket nevelő család megélhetéséhez legalább 250 ezer forint szükséges.

Korózs Lajos elmondta: a szocialisták célja egy olyan ország, ahol az emberek napról napra jobban élnek. Az MSZP kormányra kerülése esetén megszünteti a gyermekéhezést - ma ugyanis csaknem félmillió gyerek számára nem biztosított a napi háromszori étkezés -, eltörli a bölcsődei gondozási díjat, óvoda- és bölcsődefejlesztési programot indít, a nőknek azonos munkáért a férfiakéval egyenlő bért garantál és "zéró toleranciát" hirdet a családon belüli erőszakkal szemben - jelentette ki. (MTI)

Forrás: MSZP.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr145397988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása