CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Somfai Péter: A nagy blama

2013. július 13. 04:24 - csú

Somfai Péter.jpgNem irigylem a "rezsicsökkentő" Németh Szilárdot, mert annyira Fidesz-fejjel gondolkodik, hogy még. Hallott valamit, nevezetesen, hogy az ELMŰ-nél valakik, valakikről, valamilyen listát készítenek, és ebből mindjárt arra következtetett, hogy az általa megbírságoltatott áramcég adatokat gyűjt, emberei között vannak-e fideszesek.

Mert mi másra gondolhatott volna Csepel fideszes polgármestere egy lista hallatán? Kubatov elvtársáról ország-világ tudja, hogy évek óta listákat gyárt, mindjárt ott van az ő rezsicsökkentési aláírás-kampánya, aminek aztán tényleg semmi más értelme nincsen, mint az, hogy a Lendvai utcában még több név és még több cím álljon készenlétben majd a választás idejére. Az új törvény értelmében egy-egy párt aktivistái akár otthonukba bekopogtatva is noszogathatják majd a választókat, hogy ugyan húzzanak már inget-gatyát és jöjjenek ízibe voksolni. Huppanjanak be melléjük a kisbuszba, szívesen odaviszik a nénit meg a bácsit. Annyira azért mégsem szeretnének melléfogni, hogy valaki olyat keressenek fel - időt és benzint pocsékolva -, aki aztán képes más neve mellé húzni az ikszet.

Szóval, jó, ha vannak ilyen listák. Egy nagy csomag a pártszékházban, egy másik a kormányhivatalok valamelyikében. Ugye senki sem gondolja, hogy azok a "konzultációs" levelek, amelyeket Orbán Viktor három éve küldözget nekünk, más célt sem szolgálnak. Ha visszaküldjük, jó fiúk-lányok vagyunk, ha nem, mocskos komcsik.

Talán nem kellene egy mosollyal és vállrándítással elmenni Németh úr kínos pofáraesése mellett. Fideszesként a legtermészetesebbnek találta, hogy a német anyacég központjában kíváncsiak arra, kik lehetnek beépített informátorok, hogy aztán azonmód ki is rúgják őket. Gondolkozzunk az ő fejével. Valami hasonló történhetett Balatonfüreden is, aligha "véletlenül" éppen a volt polgármester, Fidesz-KDNP-s autószerelő műhelyéhez küldtek embereket, hadd találjanak zárjegy nélküli, lopásgyanús villanyórát... Meg sem fordult a fejében, hogy egy német cégnél a korrupció lehetőségét akarják kizárni, nehogy mondjuk egy beszerző önmagát válassza beszállítónak. Miért is gondolna erre Némert úr? A Nemzeti Lenyúlás Lendvai utcai cégénél ez cseppet sem volna összeférhetetlen.
Somfai Péter

Forrás: NÉPSZAVA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr655401514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása