CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közös evezés Kolonics emlékére

2013. július 16. 01:11 - csú

Kolonics-emlék2013.jpgHétfőn volt öt éve, hogy elhunyt Kolonics György

Szörnyű tragédia történt 2008-ban a kétszeres olimpiai, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenussal, edzés közben rosszul lett, és leállt a szíve. Párostársa, Kozmann György (35) és edzője, Ludasi Róbert (60) próbálta újraéleszteni a kenukirályt, de sem ők, s a rosszullét után 37 perccel érkező mentők sem tudtak rajta segíteni.

– Nincs olyan nap, hogy ne emlékeznék hű barátomra és kiváló versenytársamra, Koló örökre velem lesz a szívemben – nyilatkozta korábban lapunknak Kozmann.

Az emlékét valóban ápolják, hozzátartozói, s a sportágának kedvelői, hiszen a tiszteletére és az általa képviselt értékek fenntartására jött létre 2009-ben a Kolonics György Alapítvány. Több a pályafutásáról szóló kiállítást is rendeztek már országszerte. Nevét viseli az a budafoki általános iskola, ahova gyerekkorában járt, valamint idén január óta a Magyar Kajak-kenu-szövetség Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központja is. Halála napján minden évben, így hétfőn is, fáklyás evezést tartottak barátai és tisztelői Csepelen.

Blikk-információ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr65406456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása