CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lezüllesztett önkormányzat, lezüllesztett tájékoztatás Csepelen

2013. július 16. 05:59 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_4.pngCsepel jelenlegi fideszes városvezetői a közpénzből működtetett fórumokon saját  hazugságaikat fogalmazzák meg és szajkózzák évek óta 

A helyi önkormányzatok vezetői és képviselő-testületei, az általuk működtetett intézmények, szervezetek, tömegkommunikációs eszközök – az önkormányzás elveinek megfelelően –, az adott település teljes lakosságát kell, hogy képviseljék. Függetlenül az éppen hatalmon lévők színétől. H ez az elv nem teljesül, és csak a hatalmon lévők politikája uralja, hatja át az egész rendszert, akkor az már nem demokrácia.

Hazánkban, a Kedves Vezető hatalomra kerülése óta a demokrácia eldőlni látszik. A kérdések egyike, hogy a helyi vazallusok, mennyiben léptek, lépnek túl  a demokratikus alapelveken. Általánosítható, hű követői a Kedves Vezetőnek, a Vezérnek. Van azonban még néhány üdítő kivétel. Csepel nem tartozik közéjük. A kerület polgármestere, Németh Szilárd, az egész intézményrendszer átalakításával, a sajtó függetlenségének megszüntetésével, a független civil szervezetek, alapítványok ellehetetlenítésével, bekebelezési szándékainak kinyilvánításával a kormány leghűségesebb, országszerte hírhedt csatlósává vált. Rövid idő alatt mindent az uralmon lévő ideológia és politika, illetve saját hatalmi céljai alá rendelt, s tudatosan megkezdte a korábbi politikai ellenfelei elleni bosszúhadjáratot. Pedig az előző polgármesternél jóval kevesebb szavazatot kapott 2010-ben, mint elődje, 2006-ban. Németh Szilárdot mindössze a választópolgárok 18 %-a választotta meg.

Magam, az elmúlt időszakban több írással is igyekeztem bemutatni a kerületi lakosság egészének véleményét figyelmen kívül hagyó, mindenfajta együttműködési készség nélküli, a nyilvánosságot semmibe vevő önkormányzati intézkedéseket. Leginkább a kultúra, az oktatás területén, hiszen ezek a lépések voltak a legelsők, amelyekkel hatalmát megalapozni vélte a győztes vezetés. Legtöbbször, mégis a tömegkommunikációs eszközrendszer saját és pártjuk szolgálatba állítását tettem kritika tárgyává. Most is ezzel folytatom.

A csepel.hu, az önkormányzat hivatalos szócsöve most nem a csepelieké. A hírportál jelenleg a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Csepeli Szervezetének politika fóruma, harci terepe. Cikkeit is elemeztem már, korábban ismertetett bizonyítékaimat is ismerik az olvasók. Legutóbbi írásaik bőven alátámasztják véleményemet. Néhány cím csak igazolásul: „A Fidesz elkötelezett a rezsicsökkentés ügyében”; „Magyarország és a néppárt elleni támadás a Tavares-jelentés”; „Néppárti kiállás hazánkért”; „Fidesz: a kormány folytassa a rezsicsökkentést!” Ezek politikai álláspontokat kifejező cikkek, amelyeknek a helye a párt egyik médiafelületén van. Egyébként meg különösen elfogadhatatlanok, ha mellettük sosem jelenik meg a másik oldal véleménye. Érdekességként megjegyzem még, hogy a Főváros más, fideszes vezetésű önkormányzatánál sem igen található hasonló felfogásban „működő” önkormányzati honlap.

További „bizonyítékom” a csepel.hu-n, 2013. július 12-én jelent meg, a Fidesz Csepeli Szervezete elnökségének állásfoglalásaként, „Távozzon a bűnbanda!” címmel. A Fidesz helyi elnöksége ebben ítéletet mond – a magyar bíróság helyett.  Állásfoglalásuk – tartalma miatt –, egy politikai szervezet honlapján is megkérdőjelezhető, hát még az önkormányzat hivatalos honlapján. A csepeliek egészét(???) szolgáló önkormányzati honlap szerkesztője azonban, jó szokásához híven, valamiért, az érintettek véleményének kikérése nélkül, feltette a közel 80 ezer csepelit és nem a Fideszt szolgáló önkormányzat hivatalos honlapjára. Minden valószínűség szerint a két fórumot ugyanaz a pártkatona szerkeszti.

Konkrétan: a még bírósági szakaszban sem lévő ügyekben, a vádemelésre hivatkozva mondanak ítéletet MSZP-s önkormányzati képviselőkről, sokadszor ismételgetve korábban már megcáfolt ügyeket. Saját véleményüket, hazugságaikat fogalmazzák meg, hónapok óta újra és újra. Fizessenek és távozzanak a közéletből, mármint az MSZP-sek, írják, holott csak bírósági ítélettel zárhatók ki, amennyiben erre egyáltalán sor kerül, a közéletből. És természetesen általánosítanak, maffiabaloldalról írnak, miközben ők, korunk fülkeforradalmi, szabadságharcos hősei, megmentették a kerületet a korrupciótól (sic), az eladósodástól. Sőt, ismét leírták a 2010-es, egyszer már visszavont ígéret, miszerint „a kerületnek… hosszú szünet után újra lesz uszodája.”  

Az elnökségi állásfoglalás magáért beszél. A csepel.hu-n és a fenntartóit nyíltan nem vállaló csepel.info hírblogon kívül gyakorlatilag egyetlen komoly sajtóorgánum nem vette át a helyi Fidesz szervezet elnökségének közleményét. A csepeliek többsége sem hiszi el a hazugságokat. Ezzel együtt egyfajta írott és íratlan szabályra szeretném felhívni az elnökség mögé bújó önkormányzati vezetők figyelmét.

Az 1789-es francia forradalom idején elfogadott „Emberi és Polgári Jogok Deklarációja” tartalmazza a következő, azóta is érvényben lévő mondatot:

„Minden embert ártatlannak kell vélelmezni addig, amíg bűnösségét meg nem állapították.”

Az ártatlanság vélelmének fentiekben megfogalmazott alapelvét, azóta megerősítette, többek között

> az 1948-as ENSZ határozat, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata;

> a Rómában, 1950-ben elfogadott emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló

egyezmény;

> az ENSZ Közgyűlésének XXI. ülésszakán, 1966-ban elfogadott dokumentum;

> az 1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról;

> az Európa Bizottságnak a Zöld Könyv – Az ártatlanság vélelme címen, 2006-ban elfogadott dokumentuma.

Az ártatlanság vélelme, mint alapelv tartalma a fideszes kétharmad által elfogadott alaptörvényben, az Alkotmányhoz képest változatlan formában jelenik meg. Tehát nyugodtan kimondhatjuk, hogy ma Magyarországon, a törvény előtt, senki nem tekinthető bűnösnek, amíg bűnösségét jogerős bírósági döntéssel nem állapították meg.

A politika, különösen a bosszútól lihegő fideszes politika, szívesen elfelejtkezik erről. Országosan és Csepelen is. Náluk a cél szentesíti az eszközt. Ami viszont biztos:  a jelenlegi csepeli fideszes városvezetésről nemem csak én fogok ítéletet mondani a 2014-es választásokon, hanem a csepeliek többsége. És az valóban ítélet lesz, a csepeliek ítélete.

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr375406410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása