CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szörnyű állapot

2013. július 21. 05:55 - csú

NSZ-25_1.PNG„Nevetséges intézkedés!

A hatalmi mámorban tobzódó nullinger speditőr tehetetlen dühében, hogy nem tudja megszerezni az alapítványi stadiont, a gyerekeken áll bosszút!"

Miközben a csepeli diákok nem sportolhatnak a Csepel SC Alapítvány pályáin, s így hátrányos helyzetbe kerülnek, a szomszédból rendszeresen érkeznek gyerekek atletizálni a Béke térre.

Pesterzsébet – a sportlétesítményekkel gazdagon felszerelt szomszéd kerület – sportvezetői és testnevelő tanárai felismerték a csepeli pálya előnyeit: a hozzáférhető áron igénybe vehető, kiváló műanyag-borítású atlétikai pálya, a sokoldalú sportolásra lehetőséget nyújtó edzőpályák és a versenyek lebonyolítására alkalmas, vonzó környezet igen jól használható diáksport célokra. Rendszeresen itt rendezik meg a XX. kerületi diákolimpiai küzdelmeket is: futnak rövidebb és hosszabb távot, távolt ugranak, kislabdát dobnak stb. Így történt ez május 23-án is: pesterzsébeti testnevelő tanárok és sportbírók kíséretében pesterzsébeti általános iskolások népesítették be az ideális sportkörnyezetet.

A csepeliekkel szemben ők kiváltságosak: őket nem tiltja el polgármesterük a „szomszédvár" Béke téri pályájának igénybe vételétől. Megvan a véleményük a csepeli polgármesteri intézkedésről is, ám azt arcképükkel zömében nem vállalták. Így csak név nélkül idézzük őket:

„Nevetséges intézkedés! A hatalmi mámorban tobzódó nullinger speditőr tehetetlen dühében, hogy nem tudja megszerezni az alapítványi stadiont, a gyerekeken áll bosszút!" Vagy: „Borzasztó helyzet ez, bár nem ismerem pontosan az itteni körülményeket, okokat. Tény, hogy amit a tanárokkal művelnek ebben az országban, az felháborító. Ezek után már nem is csodálkozom ezen a tiltáson." És még: „Ez a gyermekek elleni bűntett, ami egy hajdani sporttanácsnoktól megbocsáthatatlan! Kifejezetten gyermek- és sportellenes megnyilvánulás!" Végezetül: „Sajnálom, hogy ez a helyzet! Egy ilyen jó minőségű pályán kényelmesebb versenyezni, s jobb eredmények is születhetnek, mint aszfalton vagy betonon. Ilyen környezetben könnyebb megszerettetni a sportot, az atlétikát a gyerekekkel. Kár, hogy a csepeli diákokat elzárják ettől a lehetőségtől!"

Azért akadt két „bátor" testnevelő tanár, akik vállalták véleményüket – reméljük, megmaradhatnak állásukban továbbra is, amiért szóba álltak velünk... „Mi kibéreltük a pályát, fizetünk érte, s örülünk, hogy ide hozhatjuk a gyerekeket. Nem tudom, hogy van Csepelen, nem hallottam az itteni körülményekről" – mondta Nagy Mariann pesterzsébeti testnevelő tanár, Juhász Árpád kispesti testnevelő tanár és sportbíró pedig hozzátette: „Szörnyű és egyben érdekes állapot ez. Van összehasonlítási alapom, s elmondhatom, hogy ritka az ilyen adottságokkal rendelkező pálya, kár ezt parlagon hevertetni... Ha tényleg nem jöhetnek ide a csepeli diákok, akkor itt antisportbarát vezetők vannak!"

LéT
Forrás: HÍRKOMP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr705416166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása