CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Híre-hamva sincs a beígért béremeléseknek

2013. július 22. 02:21 - csú

Kereső.PNGA jövő évi költségvetés tervezési körirata alapján az MSZP alelnöke úgy látja, 2014 sem lesz jobb bérpolitikai szempontból, mint az elmúlt három év.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának elnöke a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előtt azt mondta: a közalkalmazottak megint elszenvedői lesznek a költségvetésnek, "hírét-hamvát" sem látni ugyanis a tervezetben az őket érintő bérfejlesztési tervnek. Megjegyezte, hogy a köztisztviselői illetményalap is immár negyedik éve változatlan.

A szocialisták alelnöke szerint a kabinetnek a kormányváltás óta "azt sikerült elérnie", hogy ma jóval kevesebben dolgoznak, mint például három évvel ezelőtt vagy a gazdasági-pénzügyi válság előtt, ráadásul a munkavállalók többségének a fizetése is kevesebbet ér. Az Orbán-kormány bérpolitikai szempontból sem az emberek hasznát szolgálja - mondta az ellenzéki politikus.

Gúr Nándor felvetette ugyanakkor, hogy esetleg a választások közeledtével majd "nyalókákat adnak az emberek szájába" kormányoldalról, ám ha a jelenlegi kormánypártok megnyernék a választást, szerinte mindezt "busásan visszaszednék".

Az NGM honlapján a héten közzétett költségvetési tervezési köriratból az derül ki, hogy a tárca 2,8 százalékos inflációval, 2,7 százalékos hiánnyal és 295,1 forintos euróárfolyammal számol a jövő évi büdzsé tervezésénél.

Az MSZP alelnökét a tájékoztatón kérdezték az Együtt-PM-mel közös egyénijelölt-állításról is, amellyel kapcsolatban Gúr Nándor megerősítette: az az alapvetés, hogy választókerületenként egy közös jelöltet indítanak. A 106 egyéni választókerület tételes áttekintése most kezdődik, a döntő szempont pedig az, hogy ki tudja az adott helyen a legtöbb szavazatot szerezni - fűzte hozzá, megjegyezve azt is, álláspontja szerint közös listát kell kialakítani. A megbeszélések várhatóan augusztus végén zárulnak.

MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr505417059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása