CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kegyeletsértő és hazug Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere

2013. július 22. 05:59 - csú

Kidobol-2_10.jpgAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzé tesszük

KÖZZÉ TÉTETIK, ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt! Mi közzé tesszük...Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, július 17-én megjelent 14. számából:

1) A cikk címe: Nyári körkép

A kerület változásairól készült képes tudósítás két helyen is foglalkozik a térfigyelő rendszerrel. Egyik helyen azt állítja, hogy „…felszerelték az új térfigyelő kamerát”, míg másutt „az új közterület-figyelő kamerarendszer” fogalmat használja. Mivel tudomásunk szerint több mint egy éve nem működnek a kerületben a térfigyelő kamerák, jogosnak tarjuk kérdéseinket:

> mikor és hogyan döntöttek a tavaly leállított térfigyelő kamerák működésének újraindításáról? Ismereteink szerint erre pályázatot írtak ki. Ezek szerint sikeres volt a pályázat? Miért nem tájékoztatták erről a testületet és a csepelieket?

> amikor leállították a több tízmillió forintba kerülő rendszert akkor az volt a terv, hogy a rendőrségtől átveszi az önkormányzat közterület-felügyelete az egész rendszer működtetését. Megtörtént-e az átvétel, működik-e a térfigyelő kamerák korábban kiépített rendszere?

> A kétféle fogalmazásból nem derül ki, hogy ki működteti jelenleg a rendszert. A kerületi rendőrség vagy már a közterület-felügyelet?

A cikk a Csepeli Városgazda Zrt. által végzett zöldterületi munkálatokról is közöl rövid összegzést. Kár, hogy nem kaptunk választ arra, miért tűntek el a korábbi időszakban a városközpont területén lévő villanyoszlopokra kihelyezett muskátlis virágkosarak, amelyek Budapest és az ország számos területén most is díszítik a közterületeket.

2) A cikk címe: Július elsejétől újabb rezsicsökkentés

002-NSZ-indián-269_1.pngAz írás a július 1-jén hatályba lépő rezsicsökkentésekről tájékoztat – Németh Szilárd sajtótájékoztatója alapján. A rezsicsökkentési ügyekért is felelős polgármester már az év eleji rezsicsökkentéseknél is jól manipulálta a számokat, amikor megfogalmazta, hogy „akár 100 ezer forinttal is apadhat egy család rezsije”. Most, hat tétel esetében ugyanezt állítja. Ezek szerint idén 200.000 forinttal fog csökkenni a háztartások éves rezsije? Hány családnak van annyi éves rezsije, amelynek kb. 10 százaléka 200 ezer forint?

Újabb számok a polgármester úrtól. „Az állam 62 ezer köbméter tűzifát oszt szét ingyen a rászorulók között, a jogszabály alapján ebből a 2500 lélekszám alatti települések kaphatnak.” – mondja. Magyarországon a 2500 fő alatti települések száma több mint 840. Egy háztartásnak a téli hónapokra, átlagosan, minimum 10 köbméter fára volna szüksége. Ezek szerint a 62 ezer köbméter tűzifa 6200 család téli fűtéséhez tud hozzájárulni, ami településenként átlag 8-10 családot jelenthet. Tessék mondani, ki és hogyan fogja kiválasztani a településenkénti 8 családot? A helyi Fideszes vezetők?

3) A cikk címe: Kegyeletsértő hamisítás

Véleményünk szerint a kegyeletsértést a polgármester követte el azzal, hogy a 100. születésnapját ünneplő nénit beemelte a politikai célokat szolgáló önkormányzati lapba, írásával. Ugyanis a korábban már az interneten elterjedt, és sokak által használt képet, senki nem „kötötte össze” a nénivel, csak a polgármester úr. Egyébként az írás konkrétan nem nevezi meg a kép lopót és hamisítót, mert tudja, hogy erre nincs bizonyítéka. Csak sejteti, hogy az MSZP, illetve Szenteczky János volt az elkövető. Neki a sejtetés is elég, mert a cél: az érintett lejáratása. Ezért fel sem merült benne, hogy a másik fél véleményét az ügyben megkérdezze.

A polgármester levélében azonban még további egyoldalú kinyilatkoztatások is vannak, amelyekre érdemes válaszolnunk, csak az igazság kedvéért:

> az ominózus képek „a Csepel.hu-n február 15-én, illetve a február 28-ai Csepeli Hírmondó

15. oldalán jelentek meg.” Vajon miért felejtette ki Németh Szilárd a felsorolásból a csepel.info-t, ahol szintén február 15-én jelentek meg a képek?;

> az MSZP és az MSZP Csepeli Szervezetének honlapján, kiadványaikon nem találkoztunk „az MSZP hazug állításaival”, azaz, a szervezet nem állította, hogy a „csepeli Fidesz” felkérte volna Palcsó Tamást „rendezvényre”. Az önkormányzat és a Fidesz között azért még van némi különbség, nem hasznos a Fidesznek sem összemosni a kettőt;

> Palcsó Tamás „részt vett a szépkorúak, köztük a 100. életévüket betöltők köszöntésében. Kedvességgel, beszélgetéssel, reklámfotóval együtt, ahogy ez ilyenkor illik”. Akkor csak reklámfotóról volt szó? Nem kegyeletsértés ez a nénivel szemben? Kit akart a polgármester úr reklámozni, Palcsó Tamást vagy önmagát?;

> „ha a trafikmutyi-vád valóban igaz lenne, most nem lenne olyan trafikos Csepelen, aki nem fideszes? Ezek szerint van? Hány? És honnan tudja azt a polgármester úr, hogy ki a nem fideszes?

4) A cikkek címe: Vörös Csepel: vége a pernek

Mi a köze a cikk forrásaként megjelölt „Csepel.info”-nak a Csepeli Hírmondóhoz? Az egyik egy önkormányzati lap, a másik egy fideszesek által fenntartott, egyáltalán nem független, hírblog. De, ha már megbízható hírforrásnak tartja, akkor:

> illett volna megkérdezni a másik két fél (a pert indító magánszemély és a perindításhoz  nem kapcsolható „csepeli MSZP vezetői” – nek a véleményét;

> már többször, tényekkel cáfoltuk a csepelujsag.blog.hu-n azt az állítást, hogy „éves szinten kétmilliárd forintjába került az MSZP-s vezetés pénzszórása és a mindent átszövő korrupció.”

Mivel a lap szerkesztői, forrásaik, vagy az önkormányzati vezetők csak azt hiszik el, amit ők állítanak, most már csak annyit írunk az idézett mondathoz: hazugság!

5) A cikk címe: A vád: hűtlen kezelés

Úgy látszik, a választások közeledtével, a csepeli Fidesz gyengülésével párhuzamosan még inkább jobbra tolódik a csepeli önkormányzat függetlennek ígért kétheti lapja. A Csepeli Hírmondóban most ismét a csepel.info volt a biztos hírforrás, miközben ismét kimarad a megvádoltak megkérdezése. Arról nem is beszélve, hogy az ügyész véleményének hosszabb idézése még nem maga az ítélet. Azt az, alaptörvényben is megfogalmazódott alapelvet, miszerint az ártatlanság vélelme a jogerős bírósági ítéletig mindenkit megillet, a csepeli fideszesek és lapkiadójuk, lapszerkesztőik meg nem ismerik. (Lásd még a csepelujsag.blog.hu-n, július 16-án megjelent, Lezüllesztett önkormányzat, lezüllesztett tájékoztatás Csepelen c. írást.)

6) Kimaradt témák, események:

> a Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg, „A Csepel-Szentlőrinc-tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, sőt a legutóbbi testületi ülések egyikén leszavazták az ezzel kapcsolatos kezdeményezést is;

> most sem kaptunk a lapból tájékoztatást arról, hogyan köszöntötte július 1., a Semmelweis Nap alkalmából, a csepeli önkormányzati vezetés az egészségügyben dolgozó orvosokat, nővéreket, asszisztenseket, dolgozókat.

Július 8. Az önkormányzat sajtóközleménye szerint új városrehabilitációs projekt indul Csepelen.

Július 8. Csepel legyőzte Amerikát – írja az origo.hu. A  csepeli kick-box versenyző történelmi győzelmet arattak az US Openen. A sportág történetében először fordult elő, hogy külföldiek több győzelmet szereztek a versenyen, mint a házigazda amerikaiak.

Július 11. A július elsején eltűnt Deák Zoltán, csepeli lakos keresésére akciót szervezett a 38 éves férfi családja. (ittlakunk.hu)

Július 12. A Kecskemétről távozó Sós Márkó Csepelen készül majd az NB I-re – írja a kesport.hu.

Július 15. Halálának 5. évfordulóján fáklyás evezést tartottak Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok és tizenötszörös világbajnok kenus barátai és tisztelői Csepelen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr585417770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása