CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kalocsai Imre: Nemzeti járvány! Meg kell állítani!

2013. július 24. 05:59 - csú

Fejlődés-2013-07-22.jpegVannak, akik úgy vélik, hogy a trafik ügy már lerágott csont, és ezen a csonton csámcsogunk. Ez nagy marhaság. Hogy teljes legyen a képzavar, ez maga az állatorvosi ló. A jelenlegi vezetés összes betegsége, nyavalyája megtalálható, ráadásul fertőző és tovább terjedhet (lásd Nemzeti Takarékpénztár, Nemzeti Szerencsejáték tervek stb.)

Ezt a járványt azonnal meg kell állítani. Krónikus tünetei a gátlástalanság, telhetetlenség, arrogancia, emberek érdekeinek semmibevétele. Cselekvése megbízhatatlan, következetlen, önös érdekű. Gondolatvilága nem evilági, ábrándok, kényszerképzetek vágyak elegye, ezért nem reális céljai érdekében a fentieken kívül, írott és íratlan normákat felrúg, játékszabályokat, törvényeket menet közben megváltoztat, szerződéseket egyoldalúan felrúg, semmibe vesz, akár visszamenőlegesen is. Ezt mind megtaláljuk és láthatjuk a trafik ügy kapcsán.

Kezdődött a volt trafikok drasztikus csökkentésének indoklásával, hogy visszafogják a dohányzást, a fiatalok nehezebben jussanak hozzá, trafikok, ne legyenek az iskolák, egészségügyi intézmények közelében trafikok, így is csökkentve a csábítást. Ezzel egyet is lehetne érteni, be is vette a közvélemény. A valóság ezzel szemben, a jogosult trafik-üzemeltetők egy előnytelen látszatpályázaton (legtöbbjük felbontatlanul később vissza is kapta) indulhatott a „tizedelésre".

A ritkítás olyan jól sikerült, hogy szinte senki nem nyert azokból, akik eddig tisztességesen végezték szakmájukat, vagy indokolt egészségi állapotuk miatt szerény megélhetésüket biztosíthatták evvel a tevékenységgel. Ellenben nyertek zömében olyanok, akik pályázatát nem lehet megismerni, előre tudták hogy nyerni fognak, akár 5-6 boltot is. Mindenféle szakértelem, gyakorlat hiányában, csupán csak azért, mert nagyon szeretik a dohányt, meg a narancsot.

Hogy igazi hűbér ajándék legyen a kormány képes volt a pályázat feltételeit felrúgva csak kiválasztott nyertesek számára 3%-os haszonkulcs helyett 10-12%-os kulcsot megszavaztatni, ráadásul a termékkört álszent módon bővítették szeszes és energia italokkal, kávéval, ami mind a 18 éven felüli fiatalság egészségének megőrzését, javítását szolgálja. Mivel (elvileg) 18 éven aluliakat nem szolgálhatnak ki, a gyerekek csak a kirakatüveget nyalhatják fagylalt helyett, de legalább a nyugdíjasokat is be lehet csalogatni egy-egy nyalásra, talán annyival is beérik.

Visszatérve a pályázati átverésre, a dohányboltok kijelölését semmiféle hatástanulmány nem előzte meg, hol van rá igény, kereslet, hol nem lehet iskola, óvoda, kórház közelsége miatt. Így fordulhat elő, hogy pl. Csepelen a Sétáló utcában 3 Nemzeti Dohánybolt nyílt (egy régi trafik helyett) tíz méteren belül, közvetlenül az iskola mellett, ráadásul még két Nemzeti Dohánybolt található a közeli buszmegállónál, (összesen 5, azaz öt Nemzeti Dohánybolt 50 méteren belül!) Királyerdőben meg alig lehet találni egyet is.

Nemcsak a volt trafikosok léte nem létezik, de a kis közértek, vegyesboltok is óriási veszteségeket szenvedhetnek el, 5000 kegyelt helyzetbe hozása miatt. Igaz néhányan próbálkozhatnak pályamódosítással pl. a gazdátlanná vált énekesi babérokra tehetségkutatón elindulni, pártot, párt lehet választani, benősülni a Nagy családba, keresni a Keresztapák kegyeit.

Akiknek meg nem tetszik ez az egész mutyizás, leszokhatnak a bagóról, piáról, kávéról, nyalakodásról, s mindjárt nem lesz akkora bolt.

Visszatérve, hogy mi ebben a ragályos? Nem előzmények nélküli ez az, előre kitervelt húzásuk, ilyen szisztémán alapultak a földbérlet szerződések is (aminek persze volt egy kis pozitívuma is, újabb sportággal bővült a tömegsport, egyre több lett a földön futó). És most vált világossá, hogy a nyerőgépek betiltása is előre eltervezett akció volt, csak ürügyül szolgált a nemzetbiztonsági kockázat, most más semmi kockázat nincs abban, hogy Nemzeti Kaszinó hálózatot hozzanak létre az eddig kimaradt, Illetve telhetetlen csókosoknak, rokonoknak, hozzájuk tartozóknak.

Várható, illetve feltételezhető, hogy a szépen felújított illemhelyek is Nemzetivé válnak, egységes arculattal, stílszerűen ülepülettel kialakítva, oda adva azoknak a kik a sárból is aranyat csinálnak. Már csak egy szenvedélye maradhat a szegény állampolgárnak, amibe még nem hatolt a hatalomgyakorló, az a szexuális vágy. Aki netán nem tudja ezt otthon maradéktalanul kiélni, számíthat majd a gondoskodó állam Nemzeti Kukkoldájára. Csak leshet mereven, míg leesik az álla.

Kalocsai Imre írása és karikatúrája 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr785420109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása