CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kalocsai Imre tudósítása csepeli avatásokról

2013. július 27. 04:44 - csú

Tanösvényavató.jpgJúlius 18-án átvágta a nemzeti szalagot a polgármester az Akácfa utcai Kiserdő bejáratánál. Ezt az ünnepélyes pillanatot kemény munka előzte meg, a terepet megszabadítva a szeméttől, hulladéktól, a Kiserdőt nem rendeltetésszerűen használó hajléktalanoktól (további sorsuk ismeretlen). Végre egy olyan cselekvés, ami nem a múltba révedezik, hanem a jelenért tesz valamit, ami folytatható a jövőben.

Az eredmény a Pilisi Erdőgazdaság szakmai segítségével, egy olyan 1,5 km-es tanösvény, amely kulturált sétányával, növény- és állatvilágát ismertető tábláival, egészséges testmozgásra ösztönző eszközeivel, pihenőivel és tűzrakó helyeivel, igazi kirándulóhely került testközelbe, nemcsak a lakótelep lakóinak, hanem egész Csepel kikapcsolódásra vágyó lakosságának.

A 300 éves Csepel évfordulójának második stációjaként a Tamariska domb impozáns kapujának megnyitására került sor. Itt is kisiskolások és óvodások kíváncsian várták (mint a Kisherceg, csak ő sosem öregszik meg), mi van a kapun túl? A kapun túl csak a természet volt, természetesen, de az itt élő homoki növények és állatok (főleg madarak, baglyok) elkerítve most mát védettséget élvezhettek, főleg a felelőtlen vandáloktól és légpuskás lesipuskástól.

Harmadik stációként a Kisöböl ízlésesen stilizált bárka alakú kapui tárultak fel az érdeklődők előtt. Itt is komoly munka előzte meg az ünnepélyes „bejárást".A Duna parton fiatal facsemetékkel pótolták a foghíjakat, szemétkosarakat is kihelyeztek a sétáló út mentén. Felfedezhettünk egy fagyit, üdítőt kínáló presszót és egy elhanyagolt, használaton kívüli úszó medencét is az ifjúsági tábor hátsó frontjának közelében. A természet ápolásáért egy piros pont jár az Önkormányzatnak.

Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1005428536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása