CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli emlékezetkiesés vagy valami más Tarlós István főpolgármesternél

2013. augusztus 05. 05:59 - csú

Tarllós István-156.png„Csepelre még emlékszik Tarlós, a többit Tüttő Kata mondta el neki” címmel szombaton jelent meg írás a csepelujsag.blog.hu-n. Olvasva a stop.hu-tól átvett cikket, módosítanám a címet. Szerintem még Csepelre sem emlékszik jól a főpolgármester úr. Emlékezete szerint

„Budapest előző vezetése a CET-en, a 4-es metrón, a csepeli szennyvíztisztítón és a Margit híd felújításán kívül 2010-ben nem hagyott maga után előkészített beruházást”.

A csepeli közéleti eseményeket, a kerület fejlődésével kapcsolatos híreket hosszú évek óta figyelemmel kisérem. Az utóbbi időkben e fórumon több írásom is megjelenhetett, amelyekben bíráltam a kerületi vezetést is, például rövid emlékezetükért, vagy éppen a múlt meghamisításáért. Most Tarlós István hasonló emlékezetkiesésére hívom fel a blog olvasóinak figyelmét:

A „csepeli szennyvíztisztító” beruházása még 2005-ben befejeződött!  Lehet, hogy a nem rég befejeződött csepeli csatornázásra gondolt? Nem tudom. Ha igen, akkor cáfolja, éppen Ő cáfolja a csepeli fideszeseket, akik megpróbálták a csepeli csatornázás elindítását is „lenyúlni” az előző vezetéstől. Arról nem is beszélve, hogy az előkészített beruházást a jelenlegi fővárosi és kerületi vezetés nem tudta az EU illetékes bizottsága által jóváhagyott, 2012. december 31-i határidőre befejezni. A miértre pedig, azóta sincs válasz.

Tarlós úr elfelejtkezett, valószínűleg nem véletlenül, az előző fővárosi és kerületi vezetés által éveken át előkészített, s 2010. június 14-én elindult csepeli gerincútról is. Ha helyette azért kritizálja meg az előző fővárosi vezetést, mert az 1995-re ígért csepeli gerincutat, a csepeliek által évtizedek óta várt közúti fejlesztést, nekik kellett befejezni, egyetértettem volna vele.

Megemlítem még – bár Tüttő Kata fővárosi szocialista képviselő is kiemelte –, a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszert, illetve annak csepeli vonatkozásait. Az előző vezetés által előkészített, s 2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiemelt projektnek nyilvánított program csepeli szakaszának egy részét 2012 októberében adták át. Szokás szerint elfelejtkezve arról, hogy a program előkészítése már 2006-ban megkezdődött, és a csepeli önkormányzat képviselő-testülete, a jegyzőkönyvek tanúsága szerint, két alkalommal (2008.V.15-én és 2009.V.14-én) is tárgyalta a fővárosi terveket és támogatta annak csepeli részeit. Magáért beszél az a tény, hogy a csepeli Fidesz frakció egyszer sem szavazta meg a javaslatokat. Vajon miért? Talán nem értettek egyet a kerékpáros közlekedési rendszer fejlesztésével? Találgatni nem akarok, inkább megjegyzem, az akkori tervek egy része valósult csak meg napjainkra. Uraim! Nem kellene folytatni a fővárosi kerékpárút hálózat teljessé tételére készült programot?

Ezzel együtt, miért van déja vu érzésem? Miért érzem úgy, mintha Tarlóst olvasva, Németh Szilárdot olvastam volna? Lehet, hogy mindketten ugyanabból az orbáni kottából dolgoznak? Nem tudom. Az viszont számomra egyértelmű, a főpolgármester és a csepeli polgármester is, az eltelt húsz év eredményeinek meghamisításáért folytatott orbáni szabadságharc hű katonái.

 

V O X 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr395444361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása