CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az életre nevelés a cél a csepeli Dominó Tanodában

2013. augusztus 10. 10:55 - csú


Tankönyvek.PNGKorrepetálás, készségfejlesztés, nyelvtanulás játékos formában. Ez szerepel a Kompánia Alapítvány által működtetett Dominó Tanoda programjai között  Csepel központjában, a Csepel Kapuja – szociális célú városrehabilitációs program keretén belül. A 10 év feletti gyerekek tanszünetben 10-18 óráig, iskolaidőben pedig 12-20 óráig uralhatják a Kossuth Lajos utcában lévő tanodát, mely a korábbi Vasas Bisztró helyén üzemel

Felkészítés osztályozó vizsgára, angol, lovári nyelv, zene- és tánctanulás, médiaklub (blog-, illetve újságírás, rádiózás), filmklub, korrepetálások, játékos foglalkozások. Életre nevelés. Ezt ígéri a Kompánia Alapítvány által működtetett Dominó Alternatív Ifjúsági Klub és Tanoda. És ha már ígéret, ami szép szó, ha megtartják, hát úgy jó: augusztus 1-jétől a lelkes mentorokon, klubvezetőkön és egyéb szakembereken (tanítókon, gyógypedagógusokon, pszichológusokon) kívül már a gyerekek is birtokba vették a tanoda szolgáltatásait és játékait.

„Hogy mit jelent maga a tanoda nekünk? Talán átélni a tanulás örömét” – mondta Alkader Szilvia, a tanoda egyik mentora. Ez a lehetőség nem csak a csepeli fiataloknak szól. Bármely 10 évnél idősebb gyerek bekopogtathat a Kossuth Lajos utca 22. szám alatti épület ajtaján, aki kedvet kap tánctanuláshoz, erősítené az angol tudását, szeretne megtanulni gépírni, informatikai tudását bővítené, avagy szeretne fejlődni bármely tantárgyból, a tanoda ajtaja nyitva áll előtte.

„Mindjárt” – ez volt a reakciója Szebinek, a tanoda 11 éves, „újdonsült lakójának”, amikor megkérdeztük, miért is jön el minden nap újra a tanodába. Egy játékba volt épp elmélyülve, de aztán azt válaszolta: „Nagyon tetszik a terület, és minden. Kedvesek a tanítók, és jó itt játszani.”
A Dominó Tanoda közössége tanszünetben 10 és 18 óra között, iskolaidőben pedig 12-től 20 óráig várja a lelkes, tanulni és szórakozni (szórakozva tanulni és tanulva szórakozni) vágyó fiatalokat, ahol minden foglalkozás térítésmentes!

A Csepel Kapuja szociális célú városrehabiltiációs program elnevezésű, KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.


További információ a Kompánia Alapítvány elérhetőségein kérhető:

Telefonon: 06-1/299-0471
E-mailen: domino@kompania.hu
Projekt honlap: http://www.csepelkapuja.hu

 

Forrás: MTI és csepel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr595454689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása