CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Ki a buta?

2013. augusztus 13. 04:24 - csú

Képernyő.PNGA Hír Tv egyik adását néztem!

(Sok ismerősöm megkérdezi, hogyan tudom nézni ezt az adót? Nem mindig adódik mód, hogy elmondjam, hogy a "mit", (azaz a tartalmi) kérdésre az ATV nekem érthetőbb és számomra kedvezőbb válaszokat ad. A "hogyan", (azaz a formai) kérdésekben a Hír TV igen gyakran közelebb áll az ízlésemhez. Az ATV-ben sokszor úgy érzem, hogy a behívott beszélgetőtárs, csak a műsorvezető szekundánsaként, alávetetten szerepelhet. A kérdező számomra kényelmetlenül agresszív, az egyik kimondottan öntelt. (HH-nál még az is előfordult, hogy lehülyézte partnerét) Úgy érzem, hogy a riporter főszerepléséhez asszisztálhat nem ritkán a vendég az ATV-ben.

A Hír TV-ben pedig a vendég a főszereplő! Még azokat a beszélgetőpartnereket is engedik gondolat kifejtésre, akik ellenkező állásponton vannak. Ez a módszer jobban tetszik, ezért nézem!)

Az egyik esti beszélgetős műsorban négy meghívott beszélgető éppen az Európai Unió és hazánk kapcsolatát elemezte. Hamar kialakult, hogy az EU-n Viviane Reding-et, hazánkon, meg Orbán Viktort értik. Ebből az alapállásból aztán Dörner György és Jankovics Marcel hamarosan ki is fejtette megfellebbezhetetlen ítéletét: Viviane Reding buta!

Azt, hogy mihez viszonyítva hozták meg az ítéletüket számomra sosem derült ki az adásból. Ezek a magukat konzervatívnak, a keresztény eszmeiség képviselőinek tartott emberek ítélkeznek! Méghozzá úgy, hogy nincsenek is birtokában a szükséges ismeretnek. Csak az előítéletük és a gyűlöletük lehet meg ahhoz, hogy azt a jobboldali közönséget vakítsák, akik ezt az adót nézik. Az lehet az urak álláspontja, hogy az EU egy felesleges képződmény abban a világban, amit ők vizionálnak. Ott a nacionalizmus és a felsőbbrendűség ugyanis az úr. Az EU viszont éppen ezeket a gondolatokat veti el és a népek egyenjogúságára építi rendszerét. Ennek a képviselője Viviane Reding uniós biztos!

Míg a nacionalizmus gyakran kart karba fonva jár a sovinizmussal és a revizionizmussal, ezért kimondatlanul az EU szkeptikusok (kissé leegyszerűsítve) a békétlenségnek, - sőt a népek közti viták háborús elrendezését sem kizáróknak- a pátján állnak. Aki pedig ezzel nem ért egyet, az szerintük buta!

Igen sokan vagyunk Magyarországon, Európában, sőt a világban is, akik ezt egészen másként látjuk!

Semlyén és Rétvári, az SZDSZ megszűnése kapcsán nem tudta leplezni kárörvendő elégedettségét és megnyilatkoztak. (S. Afrika vadász gyakorlata alapján tudják, hogy kell a döglött oroszlánba belerúgni)
Pedig nem is kérdezte őket senki, mégis kifejezték örömüket a hír kapcsán!

Megmutatták, hogy valójában milyen is a hozzáállásuk a keresztényi eszmékhez. Az az ember, aki a másik kárának örül, hadilábon áll a felebaráti szeretettel. Akkor meg mit keresnek ebben a keresztény nevet viselő pártban? Ha, pedig ez a párt ilyen szellemiséget képvisel, mint amilyeneket az imént említett urak megjelenítettek, akkor pedig, hogyan merik bitorolni a keresztény nevet?

Ferenc pápa ferences rendből érkezett a legfelsőbb egyházi méltóság székébe. Ez az indíttatás azt is mutatja, hogy sokkal megértőbb, sokkal elfogadottabb a szegénységet illetően, mint a kifent, kikent, a kezüket még kosz nem érte, fennhéjázó, és ítélkező magyar uraságok. A Magyarországon uralkodó pártok közül az egyik az eszmeiségében, a másik, a nevében hordja a keresztény nevet. Az a nagy baj, hogy a cselekedeteikben nem érzékelhető ilyen mértékben a keresztény szellemiség. Nem érzékelik, hogy az országnak mekkora problémát okoz az országlásuk alatt erősen felszaporodó szegénység. Intézkedéseik, mind ezzel a réteggel szembe mennek. Őket sújtják, őket nyúzzák. Még a szájukra sem tesznek lakatot, mert ki merik ejteni: "akinek nincs semmije, az annyit is ér" vagy "hülyének lenni állampolgári jog"! Ezek az emberek veszik a bátorságot, hogy ítélkezzenek a másik felett!

A pápa toleránsabb a másságot illetően is, mint a hazai kereszténységet a nevében hordozó párt urai. Nem is tetszik nekik a pápai gondolat a melegeket illetően sem. Kifejtették, hogy a pápa kérdésével, "hogy ki vagyok én, hogy ítélkezzek" ellentétben ők nem hiszik, hogy meg kéne változtatniuk a korábbi elvakult, bigott álláspontjukat. A jelek azt mutatják a felületes szemlélőnek, hogy a KDNP hazai urafiai veszik maguknak a bátorságot és, - ha valami nem tetszik - felülírják a pápát, átírják a keresztényi eszméket is! Gondolom azért, mert ők nem buták! De akkor - kérdem én csendesen- ki is itt a buta?

Forrás: Horváth Gyula blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr345456420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása