CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

K I T E R Í T Ő K

2013. augusztus 20. 04:24 - csú

Paczolay Péter.PNGÓ, ha minden ilyen egyszerű volna! Elillan a bizalmunk, erre toppantunk egyet, és volt-nincs csúnya bácsi!

A kormánynak most éppen az Alkotmánybíróság elnökében ingott meg a bizalma, úgyhogy kvázi visszahívta Paczolay Pétert a Velencei Bizottságból, ahol szakértőként, tagként, alelnökként több mint két évtizede ismerték. Mást küldenek helyette, akiről egész Velence tudni fogja, hogy kinek a megbízható embere, és ennek megfelelően fogadnak majd mindent, amit mond vagy leír. A miniszterelnök állítólag a baltás gyilkos kiadatása miatti bocsánatkérés-féléért orrolt meg Paczolayra, aki pedig óvatos embernek bizonyult a kormányváltás óta, nem nagyon próbált fék vagy pláne ellensúly lenni.

Az általa elnökölt testület legföljebb olyan törvényeket meszelt el, amelyek már letagadhatatlanul szembementek a demokrácia és a jogállam elemi szabályaival, például a médiaszabályozás jelentős passzusait. Azokat se mind. Azokat, amelyek csak féligmeddig voltak büdösek, kevés szóra méltatta, a szolgálati nyugdíjak megvonásáról például még sehol a verdikt. (Igaz, a testület ma már jórészt a Fidesz jelöltjeiből áll, csoda, hogy a talárjuk színe még nem narancs, és nem Felcsút az új székhelyük.)

Ám hiába volt messzemenően tapintatos Paczolay, így sem kerülhette el a konfliktust. Más kérdés, hogy a kormány megint öngólt lő: új emberével nem tudja növelni befolyását a Velencei Bizottságra, ellenben eljátssza az esélyét arra, hogy kihasználhassa a maradék keveset. „Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Miért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis .” – József Attila két emberöltővel ezelőtt fogalmazta meg a tanulságot. Nem érdemes óvatoskodni 

Forrás: NOL.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415464013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása