CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Előválasztást és TV-vitát javasol Bajnai Mesterházynak

2013. augusztus 23. 16:02 - csú

Bajnai-Mesterházy.PNGKonkrét együttműködési ajánlattal kereste meg Bajnai Gordon Mesterházy Attilát – értesült belső forrásokból az atv.hu. Az Együtt-PM vezetője azt javasolta: válasszák külön a miniszterelnök-jelölt és az egyéni körzetek jelöltjeinek kérdését.

A miniszterelnök-jelölt személye kapcsán Bajnaiék azt javasolják: egy többhetes előválasztás induljon, melynek keretében országos kampányra valamint televíziós vitára is sor kerül. Ezután a többhetes előválasztás után a felek által kiválasztott közvélemény-kutatók mérése lesz a döntő, vagyis aki népszerűbb a kutatási felmérések szerint, az lehet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Ami az egyéni körzeteket illeti: információink szerint az Együtt-PM azt javasolja, hogy az MSZP és az Együtt-PM kétharmad-egyharmad arányban legyen jogosult a jelöltállításra: ez azt jelentené, hogy az MSZP hetvenegy, az Együtt harmincöt egyéni jelölt állítását vállalná.


Bajnaiék javaslata azt is tartalmazza, hogy amennyiben lezárul a miniszterelnök-jelölt jelölésének kérdése, az a politikai formáció, amelyik nem jelölt miniszterelnök-jelöltet, kapjon kompenzációt az egyéni körzeteket illetően, tehát a 71:35-ös arány változzék meg a javára.

Úgy tudjuk, hogy Bajnaiék számára a kétharmad-egyharmados arány a közös listán is irányadó, mivel úgy vélik: a két párt jelenlegi támogatottsága ezt indokolja. A kétharmad-egyharmad arány megváltoztatása a javaslat szerint azonban a lista esetén is vonatkozna a miniszterelnök-jelöltet nem adó párt javára.

A volt miniszterelnök pártja azt javasolja: ha az MSZP nem fogadja el az Együtt-PM által az asztalra letett javaslatokat, akkor legalább egyéni jelöltek koordinált indításában egyezzenek meg, hogy sehol se induljanak egymás ellen.

Forrás: ATV.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr535473625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása