CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Demján Sándor ellenáll a fideszes őrületnek?

2013. augusztus 24. 10:20 - csú

Demján Sándor.PNGVarga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezetője lemondott a Zirci Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető pozíciójáról, és megszüntette takarékszövetkezeti tagságát is.

Varga Antal ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezetői tisztségét viszont megtartja, mert Demján Sándorral, az OTSZ elnökével úgy döntöttek, minden eszközzel addig küzdenek, amíg a takarékszövetkezeteket sújtó törvény jogsértő rendelkezései érvényben vannak.

Elmondta: miután lemondását a Zirci Takarékszövetkezet péntek délután tartott közgyűlésén bejelentette, távozott is a takarékszövetkezet közgyűléséről, ahol elfogadták az új, egységes alapszabályt, amelyet a szektor átalakításáról szóló törvény szerint minden takarékszövetkezetnek el kell fogadnia augusztus 27-ig.

Varga Antal közölte: csütörtökön az OTSZ is közgyűlést tartott, amelyen összesen kilencvenöt takarékszövetkezeti elnök vett részt.

Az OTSZ ügyvezetője szerint a legnagyobb probléma az, miszerint úgy kellett az OTSZ közgyűlésén állást foglalniuk a Takarékbank új alapszabályáról, hogy a takarékszövetkezetek meg sem kapták az alapszabályt. Ennek ellenére azt a felhatalmazást adták a Takarékbank augusztus 27-én tartandó közgyűlésén részt vevő takarékszövetkezeti vezetőknek, hogy szavazzák meg a bank új alapszabályát, mivel annak elutasítása az adott takarékszövetkezet hitelintézeti jogosítványának visszavonását vonná maga után.

Újabb gondként említette, hogy egyelőre semmi nem derült ki a Takarékbank vezető testületeinek leendő személyi összetételéről, gyakorlatilag az még mindig „titkos".

Az OTSZ mint szövetség maga is részt vesz a Takarékbank szerdai közgyűlésén, mivel az OTSZ-nek – saját jogon – 2600 takarékbanki részvénye van.

Kiemelte: az ellentmondásos helyzet miatt Demján Sándor OTSZ-elnökkel együtt arra az álláspontra helyezkedtek, hogy saját hatáskörükben minden lehetséges jogi segítséget megadnak azoknak a takarékszövetkezeteknek, amelyek jogi úton meg akarják támadni az alapszabály elfogadását, illetve a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) felállításának körülményeit. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765474384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása