CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbánisztánban jártam - időgéppel

2013. augusztus 27. 05:59 - csú

Orbán a koronával-kisebb_1.jpg„A kiváló tehetségek mindig magukhoz ragadták a hatalmat, és zsarnokká lettek. A kiváló tehetségek szükségképpen zsarnokká válnak, és mindig nagyobb erkölcsi rombolást végeznek, mint amennyi hasznot hajtanak”. /F.M. Dosztojevszkij/

 

„Egy őrült, aki istennek képzeli magát (…) ez történik kedvesem.  Újra és újra, végig a történelem során. S magával ragadja az egyes embert”. /Agatha Christie/

 

Az utóbbi időben több írást olvastam az időgépről. Nemcsak a sci-fivel foglalkozó internetes oldalakon, de az ország belpolitikai eseményeit taglaló írásokban is. Legutóbb például arról, hogy a Fidesz időgéppel tudta megelőzni az MSZP tervezett sajtótájékoztatóját, míg korábban, hogy Széles Gábor magyar milliomos, októberre ígért gazdasági csodáját is úgy értették a vájt fülűek – megvan a magyar időgép. Igazuk volt, lám, a fideszesek, elsőként, már használhatták is. Utána jártam az ügynek. Szerencsém volt. Egy közeli, magas beosztású fideszes ismerősöm segítségével, ingyenes, civileknek szervezett, ún. VIP-es időgépes utazáson magam is részt vehettem. Így jutottam el 2016-ba(!), Orbánisztánba. Abba az országba, amelynek létrejöttét már idén, 2013-ban, számos bennfentes blogozó „megjósolta”. Sőt, cikkek születtek az ország kikiáltását előkészítő Orbán Viktor szigorúan titkos tárgyalásairól, az ország várható működéséről. Az utazás tapasztalatai:

 

Orbánisztánban, határon túli magyarként, csak szigorú megfigyelés mellett tartózkodhattam, mégis megfigyelhettem a vajúdáson már túlesett országot, a gazdaság, a kultúra területén megtett utat. Visszatérve a nagy kalandról az orbáni szabadságharccal terhelt jelenbe és hazába, úgy döntöttem papírra vetem tapasztalataimat. Papírra vetem, a száraz tényekhez való ragaszkodás jegyében, az ott megismert, készülőfélben lévő OrbWiki-pédia felhasználásával, mert mindenkinek ismerni kell a jövő egyik fantasztikus változatát. Mivel az enciklopédiák már az olvasók által is szerkeszthetők, javaslom a jövővel is foglalkozó kíváncsi olvasóknak, véleményeikkel, az időgépen történő utazásokon szerzett közvetlen tapasztalataikkal bővítsék egy-egy fejezetét.

 

*****

 

Orbánisztán (bevezető szerkesztése)

Az OrbWiki-pédiából, az első nem szabad enciklopédiából

 

Orbánisztán, más néven a Világ Közepe, az Európa Unión kívül, Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, szakadár, zárt ország. Az uralkodó és családja birtokaira kiterjedő ország határai: északról, keletről, nyugatról és délről, Magyarország.

 

Orbánisztán zászlaja fehér, fekvő téglalap, benne Nagy-Magyarország térképe, vörös színben, 71 narancssárga csillaggal. Címere vörös színű, a körkörös védelem szimbólumaként kerek pajzs, benne ágaskodó fehér lovon, I. Orbán Viktor király, tengerésztiszti egyenruhában, kivont huszárkarddal a kezében, a pajzs tetején magyar korona, ferde kereszttel.

Az ország nemzeti mottója: Orbán király mindig jobban teljesít!

Az ország himnusza: Isten, álld meg Viktort, a nagy Győzőt! (A vers és a zene is Fekete György szerzeménye)

 

Fővárosa és központi politikai centruma Felcsút, a Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia központja, lakosainak száma 1831 fő. Jelentősebb városai: Alcsútdoboz (1458 fő), határában annak idején Szent István király, Mária oltalmába ajánlotta Nagy-Magyarországot, illetve Csabdi (az uralkodó első veje révén, a család nyári rezidenciája)

 

Orbánisztán, a Magyarországból kivált független szuperhatalom megalakulását, 2014. május 31-én, a Magyarországon 2010-2014 között kormányzó Orbán Viktor, a 2014. május 25-én elvesztett országgyűlési választásokat követően, a Csabdi halastavon cirkáló tengeralattjáró fedélzetén tartott születésnapi és koronázási ünnepségen kiáltotta ki. Államformája királyság. A király által előkészített és elfogadott Alaptörvény rögzíti az uralkodó jogait; a királyi trón egyenes-ági öröklésének alapjogát; a királyság közigazgatási, gazdasági, kulturális működésének kereteit; szabályozza az ország egyetlen pártjának a Fiatal Idősek Demokrácia Ellenes Ligájának (Fidel) tevékenységét. Az országban a királyi hatalom gyakorlását az Alaptörvényben is megfogalmazott orbánizmus, a Horthy és a korai Kádár féle diktatórikus és az abszolút monarchiákra jellemző, korlátlan uralkodói hatalmon alapuló, a történelemben egyedülálló vegyes államfelfogás elmélete alapozza meg. Fontos, alaptörvényi gazdasági alapelv, az unortodoxia, a gazdasági egységek állami irányításának, illetve az ország önfenntartásra, önellátásra való berendezkedésének biztosítása. A királyi hatalmat és az ország egyetlen pártját (a Fidelt) szolgálja a KMHH, a Királyi Média- és Hírközlési Hivatal, melynek elnökére a párt vezetése tesz javaslatot a királynak. A királyság közigazgatásilag öt vármegyére tagozódik, élükön főispánok „állnak”. Csatlósaik az öt járást vezetik, míg az egyes településeken, a főváros Felcsút kivételével, félkatonai irányítás működik, kommandós parancsnokok vezetésével. Felcsúton az ország fővárosában, amely egyben Felcsút vármegye központja is, mindenről a király dönt.

 

Nemzetközi szervezeti tagság: VILELONK (Világ Legnagyobb Lovas Nemzetei Klubja), UNORV (Unortodox Országok Világközössége, SZONEK (Szakadár Országok Nemzetközi Közössége)

 

Orbánisztán első királya I. Orbán Viktor, aki egyben a hadsereg ötcsillagos főmarsallja, az Orbánisztáni Labdarugó Szövetség Örökös Elnöke is. Népies megszólítása: A Kedves Vezér.

Hivatalos nyelv: magyar

Hivatalos írás: magyar, rovásírás.

Terület: 83,4 km2

Teljes népesség: 32.471 fő, királyi nagygyűlések, labdarugó mérkőzések, a „Békemenet Orbánért” vonulásai idején 1 millió fő.

Népsűrűség: 389 fő/km2

Vallás: 99 % orbán hívő, 0,5 % unortodox, 0,5 % egyéb. Az ország általános iskoláiban a katolikus, református és evangélikus vallás oktatása is kötelező. 

Pénznem: orbán forint, váltópénz: matolcsy fillér. Egy orbán egyelő száz matolcsyval.

Haderő:  1 királyi jacht és 1 tengeralattjáró, továbbá 1 katonai kétmotoros repülőgép, 1  harckocsi, 1 katonai páncélozott mikrobusz, 1 hőlégballon és 10 királyi zsoldos lovas katona, nyíllal, buzogánnyal és fokossal felszerelve. A haderő része a Békemenet azonnal mozgósítható állománya, 40 nyugdíjas polgár és 10 kopasz biztonsági őr, tiltakozások és hadiállapot esetén lengyel bandériummal kiegészített, autóbusszal mozgósítható százada.

Orbánisztán az egy főre jutó GDP érték vonatkozásában 2015-ben, az európai országok rangsorában az utolsó harmadban, a 33. helyen állt.

 

Természetföldrajz: (szerkesztés alatt)

>  Éghajlat:

Az uralkodó szándékait, napi hangulati ingadozásait követő éghajlati viszonyokat, az időjárást az orbáni mediterrán, a bor- és bányavidéki légköri hullámok is alakítják. Bár magas a napos órák száma, éves szinten, kb. 4.260 óra, a négy évszak változásait, a hőmérsékletet, a teljes gazdasági önellátásra berendezkedett királyság mindennapi érdekeinek megfelelően változtatják.

 

Történelem:

Az ország Magyarországból való 2014-es kiszakadásának gazdasági alapjai a Fidesz székház 1992-es eladásával, a Haris közi Orbán-lakás értékesítésével, az első Orbán-kormányhoz, a Fidesz-hez kapcsolt kétes ügyek (Ezüsthajó Kft, Josip Tot és Kaya Ibrahim cégei, autópálya cégek, id.Orbán kőbányái) segítségével, majd a Tokaj-hegyaljai földek megszerzésével, a második Orbán-kormány alatti sikeres ügyletekkel (földmutyi, trafikmutyi), a Simicska birodalom terebélyesedésével teremtődtek meg.  Az önálló, ENSZ-en, az Európai Unión és az IMF-en kívüli állam létrehozásának orbáni gondolata 2000-ben „született meg”: „az EU-n kívül is van élet.” A tervet a 2006 őszi tüntetések erősítették, végül a második Orbán-kormány létrejötte 2010-ben, a kormánynak az Európai Unióval, az IMF-el és a szociálisan kettészakított ország nagyobbik felével vívott sikertelen szabadságharca, illetve az ismételten létrehozott központosított állami modell bukása tette teljessé. A 2014-es választások elvesztése utáni éjszakán, a 2014 áprilisában átadott felcsúti futballstadion VIP termében született meg a végső döntés a szakadár állam létrehozásáról. Az Orbánország kikiáltása óta eltelt másfél esztendő, az államszervezet és a közigazgatási rendszer kialakításával, a gazdaság unortodoxián alapuló működése biztosításának és az ország nemzetközi elismertségének sikertelen kísérleteivel telt el. A királyságban történelmi eseményekként tartják számon az afgán miniszterelnök, a fehérorosz elnök és a Bhután király látogatását, az országaikkal való kapcsolatok létrejöttét, csakúgy, mint a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia programjait, valamint a király kedvenc labdarúgó csapata, a Puskás Akadémia hazai és nemzetközi mérkőzéseit, amelyeken a kezdőrúgás joga minden esetben a királyé.     

 

Államszervezet és közigazgatás:

Államforma: királyi alaptörvényen alapuló, anakronisztikus királyság

Államfő: a mindenkori király

Törvényhozás: királyi rendeletek útján. Az országban a minisztereknek, főispánoknak és a helyi vezetőknek sincs szavazati joguk. A lakosság a részére havi rendszerességgel kiküldött, a királyi bölcsességről tanúskodó konzultációs levelekre válaszolhat, amelyek a király és népe közötti mély, személyes kapcsolatok jeleiként kerülnek értékelésre. 

Közigazgatás:

- minisztériumok: tengerészeti, belügyi, sport és ló-ügyi, dohányügyi, rezsicsökkentési,

  mezőgazdasági és horgászati, továbbá elszámoltatási minisztérium. A hadügy, az

  adó-, tervgazdálkodási- és külügyek közvetlenül a király hatáskörébe tartoznak;

- a király által irányított, a főgondnok (háznagy) által vezetett vármegye rendszer, a főispánok

  vezetésével;

- kommandós parancsnokok napiparancsai alapján működő járások, városok, falvak.

 

Vezetők*:

Orbánisztán királya: I. Orbán Viktor

A királyi testőrség és terrorelhárítás, a külső- belső hírszerzés főparancsnoka: Hajdú János két csillagos marsall.

A király első főtanácsadója, közbeszerzési főszakértője, egyben az ország egyetlen titkos menedzsere: S. L. üzletember

A királyi ház főgondnoka (háznagya): Kövér László

Kincstárnok és a király jobbkeze, első mesemondója: Matolcsy György

A legfőbb tanácsadó, a király balkeze, trafikügyi szakértője: Lázár János

A királyi ház titkos belső tanácsadói: Polt Péter főinkvizítor, Szájer József alaptörvényi jogtudós, Handó Tünde bírósági személyzetis, Varga Mihály pénzügyi végrehajtó, valamint Selmeczi Gabriella (egyben a király fő nevettetője) és Deutsch Tamás pártkatonák.

A királyi ház legfőbb szómágusa, Giró-Szász András, aki egyben a királyi média (sajtó, televízió, OrbBook/uralkodói portál, OrbWiki-pédia) elnöke és igazgató-főszerkesztője.

A király fővadásza, sámánja, egyházügyi szóvivője: Semjén Zsolt

Miniszterek: Kósa Lajos admirális (tengerészeti), Pintér Sándor örökös belügyér (belügy), Mészáros Lőrinc ügyvezető vagyonigazgató (sport és ló-ügyi), Horváth István városi trafikügyi elöljáró (dohányügyi), Rogán Antal belvárosi média sztár (rezsicsökkentési), Áder János királyi főhorgász (mezőgazdasági és horgászati), Budai Gyula elszámoló biztos (elszámoltatási)

 

Megjegyzés: * valamennyien a 2014-es magyarországi országgyűlési választásokon kétharmaddal vesztett Fidesz-KDNP vezetői, hívei voltak.

 

Pártok:

Az országban egypártrendszer uralkodik. A Fidel (Fiatal Idősek Demokrácia Ellenes Ligája) a király közvetlen elnökletével működik, tagsága az ország lakosságának kétharmadára kiterjed. Kongresszusát évente, a király születésnapján, a királyi trónteremben tartja. A párt tagja a demokráciát nem ismerő országokban működő pártok nemzetközi közösségének, ahol a soros elnöki posztot jelenleg Fehéroroszország elnöke tölti be, I. Orbán Viktor király a közösség alelnöke.

 

 

Gazdaság:

Orbánisztán gazdaságát maga a király irányítja, „jobb- és balkeze”, az unortodoxiát feltaláló, Matolcsy, korábbi miniszter, majd bankelnök, illetve a miniszterek, főispánok esetenkénti bevonásával. Királyi napiparancsai átszövik a gazdaság minden területét, a városok, a családi gazdaságok, a kis-, közép- és néhány, az uralkodó családtagjaihoz köthető offshore cégek, elsősorban a kincstári vagyont megalapozó dolomit bányászat működését. A gazdaság meghatározó ágazatai: az uralkodó édesapjának mészkő- és dolomitbányái; az ország területének felén működtetett családi gazdaságok, a nemzeti dohánygyártáson alapuló nemzeti dohány-, szesz- és szatócsüzleti kiskereskedelmi bolthálózat; a királynő által működtetett nemzeti szőlő- és bortermesztés; a király veje szervezte nemzeti lovászatra „épült” turizmus. Kiemelkedő kincstári bevételi forrás a 27-os egykulcsos adó, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia köré szervezett sportegyesület, a Puskás Akadémia, az akadémiát kiszolgáló intézmények, létesítmények (stadion, szálloda, éttermi hálózat stb.) bevétele, illetve a mindezek működéséhez beszedett királyi tized. (A felnőtt lakosság havi jövedelmének 10 %-a). Orbánisztánban az ország szociális ellátási rendszerét megalapozó 5 %-os rezsicsökkentés működését, hatékonyságát, a királyi udvar őrmestere, Németh Szilárd és Borbély Lénárd tizedes által vezetett kommandós-parancsnoki úttörőraj ellenőrzi. Az ország gazdaságának – a belterjes gazdálkodás, az ötletszerű gazdaságirányítás, az ipar és a mezőgazdaság rendkívül gyenge teljesítménye, a bankrendszer államosítása miatti –, összeomlása, nemzetközi szakértők szerint csakis az IMF, illetve az Európai Unió közös támogatásával kerülhető el.

 

Közlekedés: (szerkesztés alatt) 

 

Kultúra:

I.Orbán irányítja a kultúra (művészetek, oktatás, tudomány, néprajz és az Orbán Nobel-díj) egész területét is. A király, a munkáját segítő főpohárnokkal (Halász Lászlóval), illetve a pohárnokokkal (Fekete Györggyel, Hoffmann Rózsával, Kerényi Imrével és L. Simon Lászlóval) a királyi fogadásokon, a heti sajtóbeszélgetésein, az ebéd utáni és az esti borozgatáskor, vagy egy-egy ifjúsági klubban, a Balog lelkész jelenlétében tartott szeánszokon, disznóöléskor, pálinkázás, dalolás közben egyezteti a kultúra egészének helyzetét, jelöli ki a feladatokat. Elindult a magyarországi Horthy-korszak történetének átírása, Wass Albert, Nyírő József, Tormay Cécile irodalmi műveinek iskolai oktatása.  Az ország kikiáltása óta eltelt rövid időszakban a pedagógusok életpálya modellje 2020-ban való bevezetésének előkészítése kezdődött csak el. Megindult a királyi család történetének tudományos és enciklopédikus feldolgozása, csakúgy, mint a család tagjai szobrának és egész alakos lovas képének elkészítésére kiírt meghívásos pályázat egyeztetése a leendő nyertesekkel. Rendszeresek a király gyermekei által szervezett fesztiválok, jótékonysági estek, kulturális vetélkedők, a külföldi magyarság megnyerését szolgáló, az Orbánizmus Története Népfőiskola által szervezett továbbképző előadások, a Magyar Nemzet félórák, a király hőstetteiről szóló énekek tanulását szolgáló cserkész-csapati foglalkozások. A király, az ország létrejöttének első évfordulóján, a születésnapján tartott ünnepségen adta át először az Orbán Nobel-díjat, Matolcsy Györgynek, az unortodox gazdaságpolitika elveinek kidolgozásáért, ötletgazdag munkásságáért, illetve elméletének angol nyelven való megjelentetéséért. Az ország kulturális fejlődése érdekében fontosnak tartják, hogy minden Orbánisztánban megjelenő újságtermék első oldalán, az elektronikus médiában és a napi iskolai tanórák kezdetekor hangozzék el az ország nemzeti mottója: Orbán király mindig jobban teljesít!

 

Az országban 1 színház működik, A Nemzet Színháza, Vidnyánszky Attila vezetésével, a Csabdi nyári rezidencia rendezvénytermében.  A fiatalok oktatására 3 általános iskolát, 2 szakiskolát és 1 gimnáziumot államosítottak. A képzésben sok energiát fordítanak a rovásírás elsajátítására, csakúgy, mint a keleti nyelvek tanulmányozására. Főiskolai, egyetemi oktatás nincs, a továbbtanulni szándékozó fiatalok, királyi engedéllyel, Oxfordban szerezhetnek diplomát. A diplomások aránya alacsony, a király nem tartja fontosnak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, leginkább a jogászok számának növekedését. 

 

Sport:

Az országban kitüntetett szerepe van a sportnak. A Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia és a labdarugó csapat köré szerveződik minden sportesemény, képzési, utánpótlás felkészítő program. A király minden labdarugó mérkőzésen, nemegyszer edzésen is jelen van, sőt egy-egy gyakorlatot, rúgásformát is ő mutat be a játékosoknak. A Puskás Akadémia labdarugó csapat külföldön, Magyarország NB II-es bajnokságában vesz részt. I. Orbán támogatja a golf, illetve az úszás, a futás és a gyaloglás elterjesztését is. Előírta, hogy az iskolákban a tanítók, tanárok a diákok részére napi két óra sportfoglalkozást tartsanak. A királyi díszkísérettel és a testőrség néhány tagjával, rendszeresen megjelenik a jelentősebb európai, dél-amerikai labdarugó mérkőzéseken, nagyobb bajnoki döntőkön.   

 

Nemzeti ünnepek:

Április 11. Orbán Viktor választási győzelme Magyarországon

Május 10.        Orbán Viktor fülkeforradalmi győzelme a magyarországi választásokon

Május 25.        Nemzeti Gyásznap

Május 31.        I. Orbán Viktor születésnapja, Orbánisztán kikiáltásának napja

Június 16. Orbán Viktor történelmi beszéde Magyarországon

Szeptember 5. I. Orbán Viktor névnapja

November 3.   I. Orbán Viktor latin eredetű keresztnevéből alkotott Győző névnapja

November 20-21 és január 22-23. Falusi Disznóvágási Napok. A programok a király számára biztosítanak lehetőséget a néppel való közvetlen találkozásra.

 

*****

 

Ennyit a sci-fi-ről, a 2016-os Orbánisztán-ról. „Létrejötte” a valós világ Magyarországában  „bekövetkezett 2014-es bukás” eredménye volt. Remélem így lesz, jövőre valóban összeomlik az Orbán-rezsim. Ha mástól nem, akkor saját magától. Ahogy Sütő András írja: „Valamely hatalom éppen attól omolhat össze, hogy minden erejét a fennmaradására koncentrálja”. Hogy aztán Orbán Viktorral mi lesz, hol fog uralkodni, az már nem érdekel.

 

V O X 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365479630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása