CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rólunk írják – külföldön (3.)

2013. szeptember 09. 04:40 - csú

Megfigyel.PNGA csepeli internetes hírportálokon, a közpénzből fenntartott önkormányzati honlap és a Fidesz közeli hírblog egyoldalú lapszemléi kivételével, nem nagyon szokás a bennünket körülvevő világról, annak hazánkról alkotott véleményéről időről-időre tájékoztatni a magyar olvasókat.  Új sorozatunk célja, szemlézni a Magyarországról megjelent külföldi lapvéleményekből. Igyekszünk a gazdasági- és társadalmi-, politikai élet valamennyi területével kapcsolatos cikkekből válogatni – olvasóink sokoldalú tájékoztatása érdekében.

Deutschlandradió

A német országos közszolgálati kulturális rádió szerint a magyar közszolgálati médiák meghamisítják a híreket. A Klubrádióról és a magyarországi véleményszabadságról készített összeállításban a szerkesztő azt állítja, hogy a magyar kormány „minden erejével a vélemények feletti uralomért küzd, a kritikus médiumokat pedig, mint például a Klubrádió, megpróbálja elhallgattatni….a közszolgálati rádiók és televíziók programjában a kormány politikusai dominálnak, és a kellemetlen híreket elhallgatják vagy meghamisítják.”

Világgazdasági Fórum

Mélyponton Magyarország versenyképessége. A fórum évente közzétett globális versenyképességi rangsorában Magyarország a tavalyi helyezéséhez képest három hellyel visszaesett, jelenleg a 63. helyen áll. A WEF magyarországi partnerintézete, a Kopint-Tárki által közzétett jelentés szerint hazánk az Európai Unió 28 országa közül a 24. helyen áll, amivel Görögországot, Szlovákiát, Romániát és Horvátországot előzi csak meg. „Magyarország 63. helye azért szomorú”, mert 8 éve, amióta bevették a nemzetközi felmérésbe, ez eddigi a legrosszabb helyezése. Az elemzés szerint, bár az ország hatékonysági tényezői jók, „gondok vannak az innováció, a korrupció és az intézményrendszer területén”.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr525499900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása