CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TUDJON RÓLA!

2013. szeptember 18. 04:44 - csú

Kérdőjel-más_9.PNGTudja, hogy…

>  nem kap pénzt az államtól a Pető Intézet? A PM képviselője által kezdeményezett 500 millió forintos állami támogatást ugyanis a Fidesz leszavazta a parlament szeptember 16-i ülésén. Szabó Timea képviselő szerint a kormány által ígért „gyorssegély” csak félrevezetés, törvényi kötelezettség és nem extra támogatás, amely kimenthetné az intézményt a csődhelyzetből. (index.hu, 09.26.)

>  nem igaz Orbán Viktor azon állítása, hogy 10 év alatt csak 350 ezren mentek el az országból? A kormányfő szeptember 17-én, Budapesten, Magyarország tiszteletbeli konzuljainak konferenciáján ismertette a fenti adatot. (portfolio.hu, 09.17.) Az Eurostat adatbázisa azonban ennél jóval nagyobb számot közölt. A cég adatai szerint ebben az időszakban 475.170 hagyta el az országot. (vg.hu, 05.22.)

Hiába várják a fizetésemelést a háziorvosok? Bár Orbán Viktor megígérte, mégsem javítanak a háziorvosok helyzetén.(www.napi.hu, 09.17.) Az egészségügyi tárca szakpolitikusai minimálisan 120-150 milliárdos többletet kértek az ágazatnak, amiből, véleményük szerint konszolidálni és biztosítani lehetett volna a kórházak működését. Ezzel szemben alig 40-50 milliárddal kaphat többet jövőre a tárca, amiből az ígéret nem teljesíthető.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr345521447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása