CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Gátlástalanul hülyének néznek minket!

2013. október 05. 05:57 - csú

Horváth Gyula újabb.PNG...Már csak az ima tartja benne a lelket! Nincs ereje olyan piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, mint a főváros és Csepel helyzetének javítása, a várostervezés stratégiájának kiókumlálása. Neki ott van nagy Magyarország! A fővárosnak, az univerziádénak pedig ott van a Tarlós, meg a Fidesz-szóvivős "nyóckeres" mester polgártárs, mindazok, akik dervisként üvöltenek a süket komondorra, hogy saját érdekében fogja már be a mocskos pofáját, mert leveszik a szemüvegét és nem látja, hogy az Ószövetségnél nyílt-e ki a Biblia. Oszt jó napot!

Egyre gyakrabban kerül elő a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagyléptékű ötlete, a 2019 évi Univerziáde hazai megszervezésének elképzeléséről.

Az ember, (főleg, ha csepeli) eléggé fanyalogva figyeli a fejleményeket. Nem túlzottan feldobott az univerziáde ötletétől. Azt gondolja, hogy már megint becsapták! Azért, mert pár évvel ezelőtt még a Magyarországon rendezendő 2020-as olimpia lehetőségeivel kecsegtették. Az olimpia, azért mégis csak nagyobb esemény, mint egy univerziade!

Sok mindenben kellett az elmúlt három évben átértékelnie az embernek a lehetőségeit. Számos helyen kellett visszafogni elképzeléseinek, terveinek megvalósíthatósági rendjét. Miért pont az olimpia ne lenne leértékelve ebben a fülkeforradalomba burkolózott országban? Természetesen a ma urai ezt is úgy tálalják, mint a többi leértékelést. Sikernek és dicsőségnek! Azért, mert gátlástalanul hülyének néznek minket! Mi meg vigyázó szemünket egy korábbi Loreál óriás plakátra szegezhetjük, és egyenként elmélyedhetünk jelmondata valóságán: "mert megérdemlem"!

Az előző hosszú években, - amikor Budapest még Béccsel, Prágával vívott presztízsharcot a közép európai régió, vezető idegenforgalmi és kulturális központja címért - reális célnak tűnt, a 2020-as olimpiai játékokra való fővárosi kandidálás. Akkor még világvárost építettünk repülőtérrel, MALÉV-vel, színházzal, hangversenyteremmel, kórházakkal, Észak Csepeli "Manhettennel" magas házakkal meg metróval, körgyűrűvel és egyéb elemekkel. De hol van már a tavalyi hó?

Nekünk, csepelieknek ebből az univerziádés buliból is csak a lecsupaszított csontváz, a megaláztatás marad. Tudjuk ugyan, hogy a hazai megrendezés sikerének éppen annyi az esélye, mint a mókusnak az erdőtűzben, azért mégis bánt, hogy kihagytak minket. Mertünk mi már korábban is nagyot álmodni, mert az olimpia megrendezésének sem volt nagyobb az ázsiója, mégis ott benne voltunk a "passiójátékban". Elejétől kezdve a csepeli szigetcsúcs volt az egyik sztár, a legesélyesebb lehetséges helyszín, így legalább beledumálhattunk a semmibe!

És most?

Most meg a "nyócker", a józsefvárosi piac, meg a kínai negyed a menő! Csepelt még úgy sem emlegetik, hogy oda helyeznék a kisajátított lakásokban élő embereket vagy a gyár reorganizációjának keretében biztosítanának helyet a kiakolbólított kínai, azeri, afgáni és más baráti kereskedőknek. Azokat, akiket a szomszédos " franzstadti béközép" szélsősége csak az etnikumi, vagy etnikai kisebbségként képes magára erőltetett kedvességgel gyűlölni. Ez azért már mindennek a teteje!

Miért is van egy nagyhatalmú és nagy tudású csepeli vezér a fővárosi és országos room-ok ormán? (Nem Orbán! Többek közt azért se, mert Illéstől tudjuk, hogy senki "a nevét a szájára ne vegye"!)
Azért, hogy képviselje érdekeinket, egyengesse sikereinket a "kerálnál"! Igen ám, de őkelme igen megfáradt a ciprusi off-shore lovagokkal vívott ádáz harcban, a határon kívüli magyarok honosításában, a revízió ápolásában, a Munkásotthon tiprásában, meg a hazai rezsicsökkentésben.

Már csak az ima tartja benne a lelket! Nincs ereje olyan piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, mint a főváros és Csepel helyzetének javítása, a várostervezés stratégiájának kiókumlálása. Neki ott van nagy Magyarország! A fővárosnak, az univerziádénak pedig ott van a Tarlós, meg a Fidesz hírrel igazgató "nyócker" mester polgártárs, akik dervisként üvöltenek a süket komondorra, hogy saját érdekében fogja már be a mocskos pofáját, mert leveszik a szemüvegét és nem látja, hogy az Ószövetségnél nyílt-e ki a Biblia. Oszt jó napot! Nektek, meg az univerziádétoknak is!

HORVÁTH GYULA
Forrás: A szerző Univerziádé című írása saját blogján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605546746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása