CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Merre van a szakadék?

2013. október 05. 04:44 - csú

Kérdőjel-más_9.PNGKövér László Békésen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fórumán arról tartott előadást, hogy ha a baloldal visszatér, lerombolja mindazt, amit "könnyekkel és verítékkel kiszenvedett magából" az elmúlt négy évben ez az ország. Szerinte "esélyeink utolsó morzsáit söpörte össze" 2010-ben a Fidesz, a "csodával határos teljesítmény, hogy sikerült visszarántani az országot a szakadék széléről". Eredmények "hegye" áll a kormány tevékenysége mögött: ma 200 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, csökkent az államadósság, a költségvetés hiányát három éve sikerül a GDP 3 százaléka alatt tartani, a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció...
Ugyanabban az országban élünk a házelnök úrral?

A tények nagyon makacs dolgok, de ezek a lehető legkevésbé sem zavarják a kormánypárti megszólalókat. Hiába cáfolják a szakemberek politikusaik légből kapott számait, azok újra és újra előkerülnek, terjednek, mint az influenza. Nem tudom, hányszor kell még leírni: a foglalkoztatottak száma csak virtuálisan nőtt, a faluban árkot pucoló, szemetet szedő közmunkások nem végeznek termelő munkát, egyetlen fillérrel sem növelik a GDP-t, ellenben azoknak a száma, akik értéket teremtenek, 0,5 százalékkal csökkent. Az államadósság - az elkobzott 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-megtakarítás elköltése ellenére - egyetlen százalékkal sem mérséklődött, sőt, egyre növekszik. És ezen még az sem enyhített, hogy visszafizettük idő előtt az IMF olcsó kölcsönét, amit hamarjában drágább, piaci hitelre cseréltünk. Most éppen 5 milliárd dollárnyi újabb kötvényünkre keresünk vevőt.

Ezek a tények nem zavarják a jobboldali politikai elemzőket, a nyilvánosság elé lépő szóvivőket. Legutóbb éppen a bajai választás tanulságait summázták úgy, hogy "...a magyar baloldal tagolt, szétesett és válságban van. Mivel számukra is sorsdöntő lesz a 2014-es választás, minden eszközt be fognak vetni. Nagyon kemény kampányra lehet készülni, amelyben a baloldal kifinomult eszközöket használ majd" - fogalmazott egy helyütt a Nézőpont Intézet igazgatója, de lényegében ugyanezt állította Hoppál szóvivő is. Konkrétumokat ugyan egyikük sem említett, de erősen gyanítom, hogy nem olyan "kifinomult" turpisságokra gondoltak, mint mondjuk szakmányban fuvarozni a szavazókat. Meg aztán amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten: ha az ellenfél jelöltjének netes, privát oldaláról letöltött, lejárató fotókat terjeszt az egyik oldal, amelyen nővérkének öltözve, csipkés harisnyatartóban látható, a másik oldal majd narkózó képet keres a riválisáról.

Ha jövőre is ez lesz a módszer, jó volna tudni, merre is van valójában az a Kövér úr által vizionált szakadék. Utánunk? Netán előttünk?

Somfai Péter
Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95550753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása