CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd újabb bűne: Megszűnőben az intézményes diáksport Csepelen

2013. október 07. 04:24 - csú

Stop221_7.jpgNémeti László csepeli nyugdíjas testnevelő tanár szerkesztőségünkbe küldött levelét változtatás nélkül közöljük:

Szomorú híreket kaptam régi testnevelő kollégáimtól a diákolimpia versenyrendszer alakulásáról az idei tanévben. Sajnos előre lehetett borítékolni, hogy az a tendencia amit Németh Szilárd polgármester úr a Csepeli diák atlétikával csinált tovább fog gyűrűzni, és elér több sportágat és sportolási lehetőséget.

Nem véletlenül jeleztem a polgármester úrnak és az illetékeseknek, (bár visszajelzést azóta sem kaptam) hogy tönkre fogja tenni, az amúgy hosszú évek óta kimagasló eredményeket elérő és jól működő Csepeli diákolimpiai rendszert. Az idei tanév versenynaptárában már 50 % - kal csökkent azon versenyek száma, amelyeket évek óta Budapesten is követendő példaként emlegetnek. A korábbi évekhez képest hiányozni fog a diáksport palettájáról a teljes atlétika sportág ( ez önmagában 10 versenyszámot és 10 versenyzési lehetőséget jelent), de a triatlon is megszűnik amelyet csak Csepelen bonyolítottak le kerületi szinten, komoly és sikeres hagyományokat teremtve ennek a sportágnak. Ugyancsak megszűnt minden labdajátékban a kétfordulós rendszer, ami elsősorban versenyzési és sportolási lehetőséget biztosított a gyerekek számára.

Testnevelő kollegáim elmondása alapján, azon kellett komoly vitát folytatni „ szakemberekkel" hogy mindössze a hét egy azaz egy napján lehet csak diákolimpiai versenyt rendezni. Aki ismeri a MDSZ ezen belül a csepeli diákolimpiai versenyrendszert, nagyfokú hozzá nem értést bizonyít ennek a kérdésnek egyáltalán a felvetése is. Most amikor a csapból is a mindennapos testnevelésről a gyerekek minél aktívabb mozgásigényének kielégítéséről és a sportolás fontosságáról szól, még szembetűnőbb ez a csökkentés. (Komoly harcok árán az egy nap, három napra bővült).

Szomorúnak tartom, hogy észrevételeimet ennyire figyelmen kívül hagyták az illetékesek, és elsősorban nem is a magam miatt hanem az ügy fontossága érdekében ( ugyanis 35 évet a pedagógus pályán, valamint ugyanennyi időt a diák és versenysportban eltöltve bőven volt rálátásom ezekre a kérdésekre) amely széles közvéleményt is érinti nem kaptam válaszokat és ami ennél fontosabb hogy a problémák nem oldódtak meg. Ez a kritika vonatkozik a polgármesterre az alpolgármesterre ( aki egyébként testnevelő) valamint a médiára (Csepeli Hírmondó).

Kérem a polgármester urat és az illetékeseket, hogy ebben az igen fontos kérdésben módosítsák álláspontjukat, hogy a több évtizede kiválóan működő versenyrendszer betölthesse feladatát, hiszen ez főként a gyerekekről a Csepeli diáksportról szól. Remélem, hogy nem kell több mint két évet várni a pozitív döntésre, mint azt az ominózus Csepel Alapítvánnyal történő háborúskodásnál tapasztaltunk, és amelyben a mai napig nem történt előrelépés.

Németi László
nyugdíjas testnevelő tanár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr995552900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása