CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a Fidesz kétharmada három év alatt megbukott

2013. október 22. 05:55 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_5.pngHárom éve már, hogy a Fidesz kezébe került Csepelen a városvezetés. Németh Szilárd és társai ennyi idő alatt sem voltak képesek választási ígéreteiket  teljesíteni. Elődeik, a szocialista városvezetők hagyatékából, a műszakilag és a pénzügyileg teljesen előkészített gerincúti és a csatornázási tervek megvalósításából élnek. A hatalmuk megtartásán kívül csak egy cél lebeg  az álszent vezérek szeme előtt, de még ezt sem maguk fogalmazták meg, hanem az elhallgattatott munkásmozgalmi himnuszból, az Internacionáléból lopták el: A múltat végképp eltörölni...

Mire jutottak? Erről szól Dobák Istvánnak,  a csepeli MSZP önkormányzati képviselőjének szeptember 5-én (!!!) a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének kérésére megírt cikke, amely a fideszes városvezetők - fülkeforradalmi kegyet gyakorolva - két szócsövében, a  csepel.hu-n és a Csepeli Hírmondóban október 15-én, illetve október 17-én (!!!) jelent meg úgy, hogy megjelenés előtt a képviselő írását a CSH és a csepel.hu szerkesztői odatették Németh Szilárd fideszes polgármester és párttársa, Borbély Lénárd alpolgármester asztalára, hogy a két fülkeforradalmár még ugyanabban  a lapszámban válaszolhasson a szocialista - és nem mellesleg más ellenzéki - politikus szavaira. Negyvenöt nap kellett Némethnek és Borbélynak, hogy apparátusukkal kiizadják a választ, A csepeliek által három éve terror házának elnevezett polgármesteri hivatal urai pontosan tudják: Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van... Nem segít ezen a heti rendszerességgel megrendezett népboldogító zsákbafutás és lepényevés sem.

Dobák István az alábbiak szerint foglalta össze tapasztalatait a fideszes városvezetők három évi produkciójáról:

Dobák István.jpgA Fidesz a munkanélküliség helyett Csepelen a mindennapok biztonságát számolta fel: az utcák átnevezése és átfestése nem takarja el a kerületben uralkodó egyre növekvő szegénységet. De mit is csináltak az elmúlt három évben Csepelen?

Például új zászlót és címert. Egy méregdrága ünnepségsorozatot és ünnepnapot találtak ki, hogy a történelmet meghamisítva Csepel 1717-es újratelepítését öt évvel előre hazudják. A millecentenáriumi lobogót lehúzták, az 1945 előtti revíziós emlékművet felhúzták, de ezt kevésnek tartva: mögötte már ott virít a Nagy-Magyarország virágágyás.

Az önkormányzat demokratikus rendjét felszámolták. Az intézményeket összevonták, a szakembereket kirúgták, helyükre családtagjaikat, barátaikat ültették. A fülkeforradalmi dúlást a helyi média, a régi Rákóczi iskola, a két művelődési központ, a galéria, a helytörténeti múzeum sem úszta meg. Háborút vívnak az önállóságukat és értékeiket még őrző, fontos közfunkciót betöltő intézmények (Csepel SC, Csepeli Munkásotthon) ellen. A testületi üléseket ad hoc hívják össze, felkészülési időt az ellenzéknek nem adnak. A rossz és átgondolatlan döntések nem segítik az egyre nehezebb körülmények között élő csepeli időseket és családokat.

Rendszeresek az erkölcsileg tisztességtelen, jogilag pedig megalapozatlan lejárató akcióik is, melyek a hivatali időt és közpénzt nem kímélve a korábbi vezetés egyes tagjai ellen indítottak. AZ MSZP-s képviselőket törvénytelenül kizárták az ellenőrzést végző bizottságokból. A Városgazda Zrt. ellenőrzését ezzel gyakorlatilag megszűntették, majd megindították az önkormányzati vagyon felélését.

Útburkolat-fejlesztésbe kezdtek, helyesen. Ám a kivitelezést a hozzáértés hiánya és a magánérdekek előtérbe helyezése kíséri: a csapadékvíz-elvezetők nélkül épülő utak mentén esős időben elönti Csepelt a víz. A kerület központjának fejlesztésére elnyert több mint egymilliárd forintos uniós forrás 40 százalékát a Szent Imre térre készülnek elszórni ahelyett, hogy a csepeli panellakások fűtésszámláinak mérséklését biztosító felújításokba kezdenének!

Az elkerülő út megépült, de a 2010 előtti eredmények tagadása közben elfelejtik, hogy amikor a gerincúttal vagy a csatornázással dicsekednek, valójában az MSZP által előkészített fejlesztésekre büszkék. A csepeliek nem felejtenek. A Fidesz 2010-es ígéretével ellentétben a munkanélküliség nő a kerületben, a csepeli vezetés mégsem működik együtt a helyi vállalkozókkal és civil szervezetekkel. Eközben üzletek zárnak be, csak nemzeti dohányboltok nyílnak. A kilátástalanság és a reménytelenség lett az úr. A választási ígéretek (uszoda, felújított kórház stb.) elúsztak. A csepeli kétharmad három év alatt megbukott.

Az MSZP csepeli frakció tagjai: Dobák István, Gergely István, Szenteczky János, Takács Krisztián

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr735588864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása