CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Közmunkásokkal a tündérmeséért!

2013. október 28. 05:55 - csú

Kérdőjel-más-255.pngAz Orbán-Simicska rezsim még mindig szembemegy a szakértők javaslataival. Továbbra is a közmunkában látja a munkanélküliségi problémák kezelésének kulcsát. Csepelen például 2013 novemberétől félezer munkanélkülit kívánnak felvenni, akik persze részmunkaidőben dolgoznának majd, így mindössze bruttó 36 ezer forint (!) fizetést kapnának kézhez.

          Már minden szakértő megmondta, hogy a közmunka nem megoldás. Én magam is tapasztalhattam kutatómunkám során, hogy esetenként kifejezetten káros is lehet, mert elveszik azon vállalkozók piacai lehetőségeit, akik legalább a minimálbért (kb. 64 ezer forintot) kifizetik a munkavállalóiknak.

 Szabó Szabolcs-220.png         Sajnos az a helyzet, hogy a vállalkozások inkább elbocsátanak az utóbbi években, és csupán a részmunkaidős közmunkások miatt javul papíron a foglalkoztatottság. Arra kétségtelenül jók a közmunkások, hogy kivezényeljék őket Bajnai Gordon ellen tüntetni, mint tették az például Szigetváron.

          Persze joggal kérdezhetik, hogy akkor mi a megoldás? Egyrészt olyan képzést kell nyújtani a közmunkásoknak, amivel majd valóban el tudnak helyezkedni magáncégeknél is. Másrészt pedig meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy ugyanannyi munkáért a közfoglalkoztatottak kevesebb fizetést kapnak, mint a magáncégnél dolgozók. Harmadrészt be kell indítani a gazdasági növekedést, hogy legyenek munkahelyek!

                                             

Szabó Szabolcs 

vk. elnök, Együtt 2014

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr85599956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása