CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

VÁGD ÉS VIDD!?

2013. október 28. 04:44 - csú

A rezsicsökkentési harc élcsapatai már elérték a tűzifahalmokat. A szociális temetés mintájára be lehet vezetni a Vágd és vidd! szisztémát...

A jog legkeményebb fájába is bevésné a rezsBaltás-1_2.PNGicsökkentést a Fidesz, hogy eztán e honban a tüzelő ára ne emelkedhessen többet. Abba, amibe ha egyszer itt bele van vésve valami, akkor az onnantól már nem változhat. Legfeljebb néhányszor.

          Na, jó hatszor. Nem árt azonban, ha beleírjuk mindezt az alaptörvénybe cirill betűkkel is, csak hogy az oroszok is tudják, mennyiért mérhetik eztán a gáz köbméterét. A rezsicsökkentési harc élcsapatai már elérték a tűzifahalmokat, és minta más indulót fújnának a trombiták.

           Eddig a miniszterelnök nem követelte meg az állami energiacégtől, hogy nonprofit módon vagy legalább olcsóbban adja az áramot a szolgáltatóknak, most viszont az állami erdőgazdaságok már megkapták a menetparancsot az olcsó fára.

           Igaz is: az áramot csak meg kell termelni, különben miért lennének azok a ménkű nagy erőművek, a fa viszont nő ki a földből, ne akarjon azon az állam se keresni. Kivágni viszont csak ki kell, meg elszállítani, így itt is tere kínálkozik az igazságos teherviselésnek. A szociális temetés mintájára be lehet vezetni a Vágd és vidd! szisztémát. Ennek kísérletei már országszerte zajlanak. Az eredmények biztatóak, amit a miniszterelnök saját lakóhelye környékén is tapasztalhat.

           Láthatja, hogy érdemes felkarolni ezt a kezdeményezést, hiszen néha nem kell más, csak egy kis jóindulatú félrenézés. Minden balta mellé különben sem állíthatnak rendőrt. Azt meg igazán nem várhatja el senki, hogy favágás közben földhivatali térképeket nézegessenek a rászorulók, vajon tilosban vágnak-e már. Orbán azzal bátoríthatja az övéit a nemzeti tűzifa-önkiszolgálóban, amivel magát is az energiamultik elleni harcban: „Döntsd a tőkét, ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!"

           

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr745599983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása