CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TUDJON RÓLA! (30.)

2013. október 29. 03:33 - csú

Felkiált-jel-nagyobb_1.jpgTudja, hogy...

                                   

>  ... Magyarországon a fiatalok munkanélküliségi mutatója 29 százalék, míg például  Hollandiában, Ausztriában vagy Németországban nem haladja meg a 10 százalékot? Ez majdnem háromszorosa a munkaképes korúakra vetített 10 százalék körüli átlagnak. A külföldi példák hátterében a „rugalmas szabályozás, az élethosszig való tanulás biztosítása, valamint az áll, hogy a fiatalok képzését összehangolják a piaci igényekkel”. Az OECD tanulmányából ugyanakkor az is kiderül, hogy „a szakmai gyakorlat már nem helyettesíti a képzettséget, a kettő ér igazán valamit. (Figyelő, 30. szám)

                                         

>  ...Hazánk, a 2010-es kormányváltást követő két évben „a versenyképességi mutatót tekintve a 48. helyről a 63.-ra esett vissza”? A Világgazdasági Fórum jelentése azt állítja, hogy az információs technológia viszonylagos fejlettségét „nem tudjuk kihasználni az innovációs rendszerek fejletlensége, a gazdasági ökoszisztémák súlyos zavarai miatt”, de gondok vannak a korrupcióval, az adóelvonással, a kormányzati bürokráciával és az intézkedések instabilitásával is.  

                                                        

>  ...Az ingatlanpiacon nyoma sincs annak, hogy Magyarország jobban teljesít? A gazdasági növekedés egyik legjobb mutatója az ingatlanbefektetési piac aktivitása, ami 2013-ban „minden eddiginél rosszabbul alakult”. A KPMG által szervezett sajtóbeszélgetésen többek között elhangzott, hogy „amíg nincs gazdasági növekedés, a kilábalás esélyeit sem érdemes latolgatni.” (privátbankár.hu) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr805603752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása