CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új hírportál indult főként fiataloknak: VS.HU

2013. november 06. 02:20 - csú

VS.hu.PNGBulvár nélkül, a nagyokénál kevesebb cikkel próbál a legnagyobb magyar híroldalak közé kerülni az ex-narancsos és közrádiós Kerényi György vezetésével  indult vs.hu.

           A befektetők szeretnének egy minőségi hírportált. Úgy érzik, hogy a fiatal korosztály hírfogyasztási hajlandósága, közélet iránti érdeklődése fokozható - mondta el a cink.hu-nak Kerényi György, a vs.hu főszerkesztője, megjegyezve: nagyon elégedett lenne, ha egy év múlva az első ötben ott lenne az új portál.

           A 25 fő körüli szerkesztőséggel induló portál első fő feladatának egy lojális olvasói bázis kiépítését jelölte meg Kerényi. Azt is elmondta: a nagy hírportálokénál kevesebb anyagot szeretnének adni naponta, mert azt gondolják, a célcsoport örül annak, ha nem zúdítanak rá mindent, amelynek jó része neki nem is fontos.

          "A híreket sem a maguk szikárságában tennénk eléjük: a fontos híreinket hátterezzük, és igyekszünk nem csak okos, hanem meglepő háttereket is betenni. Erős közéleti fókusz, de sok kultúra és életmód is. No bulvár. " - foglalta össze Kerényi a szerkesztési elveket.

           Leszögezte: "politikailag senki szekerét nem fogjuk tolni. Nincs ilyen instrukciónk, és én ilyet nem is tolmácsolnék, még rejtetten sem, a kollégák felé - soha nem tettem, miért tenném most hirtelen? Mind a kiadó, mind a szerkesztőség független médiumot szeretne csinálni".

            A cink.hu forrásai szerint  a 11 milliárd forint körülire becsült magánvagyonnal bíró Szemerey Tamás áll a Vs.hu egyik tulajdonosa, a cseh Bawaco nevű cég mögött. Ezt az értesülést Kerényi nem kommentálta. A másik, eddig is ismert tulajdonos a We Love Budapest-alapító Száraz István.

Forrás: cink.hu és nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr445616604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása